eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk

Jennifer Lawrence nekivetkőzik

Egy Golden Globe-díjas felnövéstörténet és egy Budapesten forgatott amerikai thriller mellett számos új alkotás debütál a héten a mozikban. Ismét szélesvásznon nézhetik meg Enyedi Ildikó első filmének, Az én XX. századomnak a felújított, digitalizált változatát.

A Lady Bird Greta Gerwig első önálló rendezése egy amerikai tinédzser lány humorral fűszerezett keserédes felnövéstörténete, amely azonnal meghódította a szakmát és a nézőket is.

A Golden Globe legjobb vígjáték kategóriájának fődíja mellett a legjobb női főszereplőnek járó elismerést is bezsebelte a Lady Bird, sokak szerint azért is, mert egy erős anya-lánya történet női rendezővel, ám a közönség is szereti az alkotást: a Rotten Tomatoeson csaknem 300 értékelésből 99 százalékon áll.

Több mint tíz év után jelentkezett újabb nagyjátékfilmmel Jeles András. A rossz árnyék egy eszközeiben és gondolatiságában is különleges filozófiai kalandozás álmok-emlékek-töredékek világában.

A Red Sparrow-ról, azaz Vörös veréb címen futó amerikai thrillerről már bizonyára hallottak, mert Magyarországon forgott a film, és a Parlamentről a Gellérthegyen át az Operáig számos fővárosi helyszín bukkan fel a Jennifer Lawrence főszereplésével készült alkotásban.

A kritikák nem becsülték sokra a kémmozit, a feszültséget mellett a hiteles karaktereket kérték számon az alkotókon.

Restaurálták Enyedi Ildikó 1989-ben készült és a cannes-i filmfesztiválon Arany Kamerával díjazott első játékfilmjét, Az én XX. Századomat, amelyet most ismét szélesvásznon nézhetnek meg a mozikban.

A héten debütál a mozikban egy francia vígjáték: a Derült égből család.

A film egy amolyan szülőkre találós humoros kalamajka, ha szeretik a könnyed, francia alkotásokat, ezt is élvezni fogják.

A héten mutatják be a Vonat Busanba - Zombi expressz című dél-koreai horrort – a címéből is sejthetik, hogy egy zombitámadás a vonaton történetről van szó, amely a kritikák szerint izgalmasan ötvözi az amerikai toposzokat a keleti gondolkodással, humorral és ráadásul látványos is.

A szelíd teremtést, Dosztojevszkij valós történet ihlette kisregényét vitte filmre Sergei Loznitsa ukrán rendező, ez a film is a héten debütál a magyar art mozikban.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×