eur:
393.32
usd:
367.52
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Koncertek és fesztiválok között válogathatnak a családok hétvégén

Koncertek és fesztiválok között válogathatnak a családok hétvégén

Hétvégén lesz Óbuda napja, Csillaghegy napja, a Belvárosi Családi Piknik, a Budaörsi Fesztivál, illetve a Madarak és Fák napja, így számos szabadtéri fesztivál közül választhatnak a családok – amennyiben az időjárás is kedvez majd a programoknak. Ha pedig nem, bőven akad színház és múzeumi kínálat is.

Szombaton lesz Óbuda napja, az ingyenes programok már ma este elkezdődnek – mondta Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ igazgatója.

„Hét órakor az Ivan & the Parazol lép fel, fél 9-kor pedig a Quimby. Másnap folytatódik a koncertek sora:

10 órakor Halász Judit, utána a Luckies, majd a Kerekes Band, az Esti Kornél, este fél 9-kor pedig a Vad Fruttik koncertjével zárunk”

- sorolta Lőrincz Edina.

Emellett múzeumi programokkal is várnak kicsiket-nagyokat: az Óbudai Múzeumban ismét lesz hátizsákos városfelfedezés. A mintegy másfél órás séta célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék Óbuda történetét, nevezetességeit – élményekkel és játékkal fűszerezve. Erre a programra előre be kell jelentkezni.

Csillaghegy napján pedig a hagyományőrző nép játékok, kézműves foglalkozások és játszóház mellett délelőtt Bognár Szilvi és a Csintekerintő koncertjére várják a gyerekeket, aztán lesz táncbemutató, bábszínház, délután négytől pedig Berecz András mesél, és este Kovács Kati ad koncertet.

Koncertek és fesztiválok között válogathatnak a családok hétvégén

A Belvárosi Családi Piknik is egész napos időtöltést kínál szombaton az Olimpia Parkban. A Márkus Színház Az égig érő fa című előadása mindig lenyűgözi a gyerekeket és felnőtteket, de fellép a Kabóca Bábszínház, Bartha Tóni Bábszínháza és a Langaléta Garabonciások, este hattól pedig a Rutkai Bori Banda koncertezik.

Az elmúlt öt év legjelentősebb őslénytani ásatásait mutatja be a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszaki rejtvények című interaktív időszaki kiállítása. A nyomozós tárlat elsősorban 10-14 éveseknek ajánlott.

„A látogatókat aktívan bevonjuk egy jégkorszaki rejtély megfejtésébe.

A népszerű tévésorozatokat alapul véve ki kell deríteni egy jégkorszaki bűnténynek a tettesét és áldozatát a megtalált és begyűjtött ősmaradványok alapján” - mondta Gasparik Mihály őslénykutató.

A Budaörsi Fesztivál is kínál programokat kicsiknek-nagyoknak:

ma este a Mary PopKids zenél, holnap délelőtt a Ghymes együttes majd Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar muzsikál a gyerekeknek, este pedig a Magashegyi Undergrund és az Irie Maffia ad koncertet – vasárnap pedig mesedélelőttöt tartanak.

Szombaton ismét Madarak és Fák napja lesz a Kazinczy utcában. Reggel 10-től egészen este 8 óráig teljes hosszában a gyalogosoké lesz az utca. Lesznek gyerekprogramok, divatbemutató, koncertek és táncház is.

Vasárnap délelőtt az Alma együttes muzsikál a Symbolban, a Müpában szombaton a Ládafia mesék című bábjáték, vasárnap pedig a szokásos Cifra Palota – ezúttal Olaszország-tematikával – várja a családokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×