eur:
389.52
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bontanak a Millenárison, táncszínház lesz a volt gyárból

Bontanak a Millenárison, táncszínház lesz a volt gyárból

Táncszínházzá alakul a gyár, ahol egykor a transzformátort feltalálták. Ezt a szellemi örökséget és a Millenáris park nyitásakor jellemző álmok álmodói szellemiségét próbálták átvinni a modern korba az épület tervezői. A Nemzeti Táncszínház körülbelül egy év múlva, 2018 tavaszán veheti birtokba a multifunkcionális épületet – mondta az InfoRádiónak Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. vezetője.

A terveknek megfelelően halad a táncszínház új otthonának építése, amelyhez a szükséges 3,3 milliárd forint forrást a Miniszterelnökség biztosítja – közölte Glázer Tamás.

Elmondta, hogy jelenleg az épület külső gépi és a belső kézi bontása zajlik.

„Március végéig készülnek el a végleges kivitelezési tervek, és 2018 tavaszán a tervek szerint a Nemzeti Táncszínház és közönsége birtokba veheti az új épületet” - tudatta a vezető.

„Az épület alapja egy szimbolikus tér,

hiszen a volt Ganz-művek generátorházáról van szó, arról a gyárról, ahol Bláthy, Déri és Zipernowsky feltalálta a transzformátort. Ezt az örökséget, valamint az ezredfordulón a park nyitásakor megtalálható álmok álmodói szellemiségét próbáltuk átvinni a modern korba” - mondta Glázer Tamás.

Hozzátette, hogy az épület homlokzata viszont teljesen megváltozik: egy színházhoz méltó főhomlokzatot kap egy félrecsapott tetővel. A nagyterem nagyobb és jobban kihasználható lesz. A fogadótér és az előcsarnok egy élettér lesz, ahova akár egy kis színpadot is fel lehet építeni.

A vezető elmondta, hogy bár az épület elsődlegesen a táncszínház működését szolgálja, kialakításakor alapvető szempont volt az is, hogy

megőrizze a multifunkcionalitását, így sokoldalú rendezvényhelyszín maradjon

és a Millenáris park életének továbbra is szerves része legyen.

„A kétezer négyzetméter alapterületen a nagyterem 400 fő, míg a kisterem 120 fő befogadására lesz alkalmas, és akár 200 fős gálavacsorákra is kiváló helyszín lesz” - közölte Glázer Tamás.

„Rendezvényhelyszínként főként a fogadótér és az előcsarnok működhet, de biztosan lesznek olyan napok, napszakok is, amikor nem lesznek próbák és előadások, így ilyenkor rendezvényhelyszínként működhet a nagyterem is” - tette hozzá a Millenáris Nonprofit Kft. vezetője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×