eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk
Minden adott, hogy a hétvégén megszeressék a gyerekek a zenét és a téli sportokat

Minden adott, hogy a hétvégén megszeressék a gyerekek a zenét és a téli sportokat

A hétvégén sportprogramok, koncertek és maszkabál várja a legkisebbeket. Téli sportágválasztó a Jégpalotában, Holdlakók a Földön elnevezésű családi program, Small Size Napok a Kolibi színházban, Musique Europe kreatív művészeti foglalkozás és a Fővárosi Nagycirkusz új műsora várja a gyerekeket a hétvégén.

Téli sportágválasztó

Szombaton lesz a Téli sportágválasztó a Jégpalotában. Lesznek látványos bemutatók a havas-jeges sportok bajnokaival, a gyerekek pedig húsz sportágban próbálhatják ki a képességeiket. A Jégpalota melletti területen egész nap lehet síelni, snowboardozni, ismerkedni a biatlonnal, sífutással és a lövészettel, és mindenki számára kiderülhet, hogy mi is az asztali curling, asztali hoki, airboard és snowscooter. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Holdlakók a Földön

A Budapesti Történeti Múzeumban a Gyermek a magyar képzőművészetben című kiállításhoz kapcsolódó Holdlakók a Földön elnevezésű családi programra várják holnap délelőtt a kicsiket. Ezen a Földre érkező holdlakóknak kell elmesélni - rajzokkal, mozdulatokkal -, hogy milyen a gyerekek élete. A földönkívüliek segítségével pedig elképzelhetik, miként élünk majd száz év múlva.

Small Size Napok

A Kolibri Színházban ma kezdődött a háromnapos Small Size Napok. A nemzetközi eseménysorozat keretében három napon keresztül előadásokkal, szakmai workshopokkal és egyéb programokkal várják a legkisebbeket: a pár hónapos gyerekektől egészen a nagy óvodásokig.

Cifra Palota

A Művészetek Palotájában a szokásos vasárnap délelőtti Cifra Palota programja ezúttal a farsang jegyében telik: a Búgócsiga Zenede játékos koncertje mellett lesz drámajáték, interaktív előadás és kreatív foglalkozások.

A művészetek megismerése Yehudi Menuhin szellemében

Szombat délután pedig a 8-12 éveseket várják a MüPába a Musique Europe kreatív művészeti foglalkozásra. A mintaprogram a neves hegedűművész, Yehudi Menuhin kezdeményezésére indult útjára több mint húsz évvel ezelőtt. A művészeti-nevelési program lényege, hogy a gyermekek a művészek révén olyan impulzusokat kapnak, amelyek érzékennyé teszik őket a külső világ különféle jelenségeinek befogadására, értelmezésére és újraértelmezésére, továbbgondolására.

Cirkuszi szomszédolás

Szombat este debütál a Fővárosi Nagycirkusz új műsora, a "Cirkuszi szomszédolás", amelyben a környező országok artistáit látja vendégül a budapesti intézmény. A magyarokat a programban a Rippel-fivérek képviselik, egy új, levegőbe megálmodott erőemelő számmal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×