eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Karadzicról akar regényt írni Coelho

Paulo Coelho, számos bestseller szerzője Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnökről akar regényt írni - adta hírül a Vecernje novosti belgrádi napilap.

Coelho fel akarja venni a kapcsolatot a háborús bűnök és népirtás miatt idén márciusban első fokon 40 év börtönre ítélt egykori boszniai szerb elnökkel - írta a lap.

A írót azok az évek érdeklik, amikor a politikus az egyik legkeresettebb háborús bűnösként Szerbiában élt és Dragan Dabic álnéven természetgyógyászként dolgozott egy magánklinikán.

Nyolc év bujkálás után tartóztatták le 2008-ban, végül a Hágai Nemzetközi Törvényszék elé állították, első fokon elítélték, ez ellen júliusban fellebbezett.

A lap szerint Coelho kész arra, hogy két hetet Hágában töltsön és végighallgassa Karadzic élettörténetét. Most a volt politikusnak kell döntenie, hajlandó-e beszélni a szerzővel.

Nem tudni, Karadzic a bujkálás idején mennyi időt töltött a szerb fővárosban. Természetgyógyászként előadásokat tartott, tévéműsorokban is megjelent.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×