eur:
390.65
usd:
364.47
bux:
68302.99
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

New Yorkban debütál az Oscar-díjas rendező megdöbbentő iraki drámája

A szeptember végén kezdődő New York-i Filmfesztiválon debütál Ang Lee háromdimenziós technikával felvett iraki háborús drámája, a Billy Lynn's Long Halftime Walk.

A szeptember 30. és október 16. között 54. alkalommal megszervezett filmmustra programját a Lincoln Center Filmtársasága jelentette be még hétfőn. Lee szintén háromdimenziós, Pi élete című, négy Oscar-díjjal elismert alkotását is a New York-i Filmfesztivál mutatta be elsőként 2012-ben.

A Billy Lyinn's Long Halftime Walk Ben Fountain regényéből készült. A film egy Irakból hazatért amerikai háborús hősről szól, akit az amerikaifutball-bajnokság döntőjének félidejében ünnepelnek. Billyt az újonc Joe Alwyn alakítja.

Lee a szokásos másodpercenként 24 képkockás sebesség helyett 120 kockással forgatta le a filmet. Korábban Peter Jackson kísérletezett hasonlóval: a Hobbitot 48 képkockás sebességgel vette fel, amit a "szédítő" élmény miatt kritikák is értek.

A rendező elmondta, hogy a filmet szinte teljes egészében a főhős szemszögéből láthatják a nézők. Az új technológia és a nézőpont a produkciónak erős érzelmi töltést és intenzitást kölcsönöz - fűzte hozzá.

"Minden filmemmel megpróbálok újabb utakat találni, amellyel a közönséghez és magamhoz is közelebb kerülhetek" - fogalmazott Lee és azt is elárulta, hogy a Pi élete óta dolgozott az új technológián a csapatával.

A Billy Lynn's Long Halftime Walk című filmet október 14-én vetítik a fesztiválon, észak-amerikai forgalmazása november 11-én kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×