eur:
388.61
usd:
360.99
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella
Különlegesen mutatják be ősszel Hajdu Szabolcs díjnyertes filmjét

Különlegesen mutatják be ősszel Hajdu Szabolcs díjnyertes filmjét

"A közönség jól reagált a filmre, a zsűri pedig gyorsan döntött a versenyprogramban utoljára vetített alkotás mellett" - mondta az InfoRádiónak Hajdu Szabolcs filmrendező, akinek Ernelláék farkaséknál című filmje nyerte a hétvégén az 51. Karlovy Vary Filmfesztivál fődíját.

„Olyan volt nekünk, mint egy nagy családi kirándulás, az operatőrökkel, akik a tanítványaim voltak, és a színészekkel, akik játszottak a filmben, elmentünk közösen Karlovy Varyba mikrobuszokkal, autókkal. Mi már ezen a ponton teljesen elégedettek voltunk, az, hogy a film bekerült a versenyszekcióba, már csak hab a tortán” - hangsúlyozta Hajdu Szabolcs.

Hozzátette, a filmet Grand Hall-ban vetítették 1200 ember előtt és álló vastaps fogadta.

„Közel éreztük magunkhoz a közönséget már a vetítés alatt is, ugyanúgy reagáltak a poénokra, jelenetekre, mint a budapesti vetítéseken. Eredetileg a Maladype Színházban mutattuk be egy évvel ezelőtt” - jelezte a film rendezője.

Hajdu Szabolcsot sokan kérdezték, nem félt-e attól, hogy a zsűri már elfárad, de úgy gondolta, ha egy film jó, nem ezen fog múlni. Így is lett, azt mondták, nagyon hamar döntött, nem volt kérdés, hogy ez a fődíjas film, az egész programot fölülírta.

Hajdu Szabolcs nemcsak írója, rendezője a filmnek, szerepel is benne, ahogy a felesége, alkotótársa, Török-Illyés Orsolya, sőt a gyermekei is. 13 operatőrrel, a Metropolitan Egyetemen tanuló diákjaival és a Színművészeti Egyetem hangmérnök-növendékeivel dolgozott együtt.

„A szervezés nehézsége inkább Muhi Zsófit terhelte. Ő egy személyben volt producer, gyártásvezető, asszisztens, werkfilmes és minden. Egyébként mindenkinek több feladatot kellett vállalnia, a feleségem egyszerre volt családanya, háztartásbeli, aki a lakást rendben tartja és a forgatásra előkészíti, nekem egyszerre kellett tanárnak lennem, rendezőnek, apának és színésznek. Sokkal jobb így dolgozni, inkább csinálok öt vagy még több feladatot egyszerre, mint egy olyat, amit nem szeretek csinálni és nem tudok megoldani” - emelte ki a filmrendező.

A forgatásról Hajdu Szabolcs azt mondta, nagyon jó hangulatban zajlott, kevesen voltak és mindenki együtt lélegzett a filmmel.

Hozzátette: „nem láttam unatkozó, rosszkedvű embereket.”

Már Karlovy Varyban sok fesztiváligazgató és forgalmazó kereste meg a film rendezőjét, mint mondta, a következő hetekben letisztul, kivel kötnek megállapodásokat.

„Magyarországon ősszel kerül a mozikba, szeretnénk úgy bemutatni, ahogy az a film karakteréhez illik. Ez egy független vállalkozás, az elkészítési körülményei is különlegesek voltak, nem volt állami támogatás, mindent családilag oldottunk meg, ezt a hangulatot szeretnénk a forgalmazásánál is visszacsempészni” - mondta Hajdu Szabolcs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×