eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mitiszol fesztivál - Természethű borok és ételek a Millenárison

Mintegy harminc Kárpát-medencei termelő több mint száz természethű bora lesz kóstolható az 5. Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol tucatnyi hasonló szellemiségű gasztrokiállító is várja a látogatókat.

Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett esemény alapkoncepciója továbbra is ugyanaz: a Terra Hungarica-tag borászatokat megmutatni egy emberléptékű sétáló kóstolón - közölte az MTI-vel a Mitiszol egyik főszervezője.

Nemes Richárd elmondása szerint a természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungaricához az előző fesztivál óta három új tag csatlakozott: a villányi Hummel Pince, a felvidéki Mátyás Családi Pincészet és Tokaj-Hegyaljáról a Dorogi Pincészet; idén már mindannyian részt is vesznek kiállítóként a rendezvényen.

A Mitiszol fesztiválon kóstolható lesz a Strekov 1075 Porta2 elnevezésű bora, amely Magyarországon már nem kapható, de a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Noma borlapján még megtalálható, ahogy a tokaji Királyudvar 2012-es Furmint Sec bora is, amelyet nemrég a világ top borszakírói között számon tartott Jancis Robinson a hét legjobb borának választott.

Nemes Richárd az idei fesztivál legnagyobb újdonságaként számolt be a gasztrokiállítók hangsúlyosabb jelenlétéről, így idén már nemcsak inni, de enni is lehet majd a Mitiszol fesztiválon organikus alapanyagból, adalékok nélkül készült ételeket. A füredi Malackrumpli saját mangalicából készít pulled pork szendvicset, a Grill 'n' Chill bio borjúburgert süt, a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert közös szendvicseket kínál, a magas minőségű kávéval pedig - a Casino Moccávval karöltve - az Espresso Embassy ismerteti meg a közönséget.

Éppen ezért a fesztivál már ebédidőben megnyit, de vacsorára is lehet maradni a Mitiszol után a Spontán! borbárra és after party-ra. A természethű borokat forgalmazó Terroir Club jóvoltából a sétáló kóstoló után európai organikus és biodinamikus borok széles választékával és zenével várják a szórakozni vágyókat.

A fesztivál kiállítói listája és a jegyvásárlással kapcsolatos információk a http://mitiszol.hu honlapon találhatók meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×