eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bartók Kékszakállúját is bemutatja az NFZ évadnyitó koncertjén

Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operáját is bemutatják a Nemzeti Filharmonikusok (NFZ) pénteki évadnyitó koncertjükön a Müpában Kocsis Zoltán vezényletével.

A darab koncertszerű előadásán a főszerepeket Wiedemann Bernadett (mezzoszoprán) és Bretz Gábor (basszus) éneklik.

Bartók műve mellett elhangzik Stravinsky 1946-ban, Hollywoodban szerzett szellemes vonószenekari concertója, valamint Schönberg négy évvel korábban, szintén friss amerikai állampolgárként komponált egyetlen zongoraversenye, a versenymű-irodalom egyik ördögi nehézségű, az új bécsi iskola szellemében fogant tizenkétfokú darabja, melyet a zenekar visszatérő vendégszólistája, a fiatal zongoraművész, Báll Dávid ad elő.

A három zeneszerzőt - Bartókot, Schönberget és Stravinskyt - több szál is összeköti: mindhárman iskolateremtőnek bizonyultak a 20. század első felében, különböző mértékben egymásra is hatottak, és mind az Egyesült Államokba emigráltak - jegyzik meg a zenekar közleményében.

A Nemzeti Filharmonikusok hagyományosan Bartók halálának évfordulóját megelőző estén, szeptember 25-én tartják évadnyitó hangversenyüket.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×