eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt pénteken az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).

Vitézy Zsófia fesztiváligazgató köszöntőjében hangsúlyozta: egy kulturális fesztivál olyan - kis összegű - beruházás, amely nagy hasznot hoz. Visszatekintve a kinevezése óta eltelt egy évre, elmondta, küzdelmes 12 hónap volt, "a következő tíz nap viszont izgalmas lesz".

Takács Imre, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója szerint a fesztivál kezdetét jelző lakásművészeti kiállítás többek közt arra keres választ, mi a magyar art deco.

A kiállítás az újjászületés pillanatát jelzi, elindulhat az Iparművészeti Múzeum teljes rekonstrukciója, a napokban megjelennek a tervezői pályázatok, és funkcióbővüléssel együtt fogadhatja majd a közönséget Közép-Európa legjelentősebb iparművészeti gyűjteménye - hangzott el.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×