INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Székely Ferenc az MTV-elnökjelöltje

InfoRádió / MTI
Székely Ferencet jelölte a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára péntek reggeli ülésén a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége - értesült több testületi tagtól az MTI.

Azt közölték: a szocialista, szabad demokrata és MDF-es delegáltak voksait megszerezve a pályázó a minimálisan szükséges 10 szavazatot kapta meg a 15 tagú testületben, míg a Fidesz és a KDNP által bejuttatott öt elnökségi tag Havasi Jánosra szavazott.

Ezzel megismétlődött a második és a harmadik pályázat döntője: akkor is az egykori MTV-alelnök, producer és a nagyobbik köztévé határon túli műsorainak szerkesztője kapta a legtöbb voksot, de Székely Ferencnek abban a két menetben nem sikerült megszereznie a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást.

A személyi javaslatról délben kezdődő ülésén dönt a - 21 civil delegálttal kiegészült - nagykuratórium; az eredményességhez e testületnek is kétharmados arányban kell Székely Ferenc megválasztására szavaznia. Ez a tisztségre kiírt hatodik pályázat azóta, hogy a testület 2007 őszén nem kezdeményezte, hogy újrázhasson a poszton Rudi Zoltán. Õ volt a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta az első MTV-elnök, akinek sikerült kitöltenie négyéves megbízatását.

A címlapról ajánljuk