eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68145.97
2024. május 17. péntek Paszkál

Elhunyt William Wharton

Az Egyesült Államokban 82 éves korában elhunyt William Wharton amerikai író, festő, a Madárka című regény szerzője.

Az író a kaliforniai Encinitasban halt meg még szerdán fertőzés miatt, amelyet a kórházban kapott, ahol magas vérnyomással kezelték - jelezte fia, Matt du Aime a The New York Times című amerikai napilapnak.

Wharton az ötvenes években Párizsban élt, ahol festőként dolgozott.
Madárka című regénye 1979-ben jelent meg. A regény hőse a vietnami háborút megjárt megjárt fiatalember, aki olyan mániákus érdeklődéssel fordul a madarak felé, hogy mindenben utánozni akarja őket.

A könyv világsikerét a belőle készült film hozta meg 1984-ben. Az Alan Parker rendezte alkotás főszerepeit Nicolas Cage és Matthew Modine játszotta.

Ismert regényei közé tartozik az Apa (1981) és az Éjfélre kitisztul (1982), ez utóbbi Keith Gordon rendezésében került a filmvászonra.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×