eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla musicalje az Operettszínházban

William Shakespeare: Szentivánéji álom című komédiájából készült a világ első worldmusicalje, amit a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében megrendezett premier után október 19-én a Budapesti Operettszínházban is bemutatnak.

A worldmusical kifejezés Szakcsi Lakatos Béla találmánya, elmondása szerint az ember zenéjét fejezi ki. Műfajok tekintetében magába foglalja a folklór, a jazz, a rock, az opera, a musical és cigányzene stílusjegyeit. Az alkotók szándékai szerint igyekeztek olyan zenei közeget teremteni, amivel a nézők mindennapjaik során találkoznak.

A musical dramaturgiailag követi a Shakespeare művét, Kerényi Miklós Gábor rendező elmondása szerint egyedül a Titánia és Oberon közti ellentétet erősítették fel, mivel Titánia nem bocsátja meg Oberonnak, amiért ő szerelmessé tette egy szamárba. Mindez a rendező olvasatában az emberek tetteinek felelősségére kívánja felhívni a figyelmet, ami a darab több témájában is visszaköszön.

Az előadásban 32 dal szólal meg, főbb szerepeiben pedig az Operettszínház ismert színészei láthatók, többek közt Janza Katalin, Szabó P. Szilveszter, Dolhai Attila, Peller Anna, Vágó Bernadett, Szabó Dávid, Földes Tamás és Bereczki Zoltán.

Kerényi Miklós Gábor az InfoRádiónak elmondta: az Operettszínház számára fontos, hogy magyar szerzők műveit is bemutassák, amelyek egyben irodalmi értéket képviselnek, vagy hordoznak valamilyen történelmi jelentőséget.

Szerző: Oláh András

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×