eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sziget hétfőn: rock koncerttől japán táncelőadásig

Az amerikai Tool és a francia Sergent Garcia koncertje, valamint spanyol és japán táncelőadások is szerepelnek a Sziget Fesztivál mai rendezvényei között.

A nagyszínpad mai húzóneve az Amerikából érkező Tool együttes. Az 1990-es évek elején a heavy metal műfajából induló zenekar pár év alatt az évtized egyik meghatározó art rock formációjává nőtte ki magát, dalai több Grammy díjat is nyertek.

A Tool előtt háromnegyed nyolctól a Tankcsapda koncertezik a nagyszínpadon.

A világzenei nagyszínpadon este fél 10-tol Sergent Garcia lép fel, aki muzsikájában a jamaikai ska, reggae és raga műfajait a latinos ritmusokkal, cigányzenei motívumokkal és észak-afrikai zenékkel is ötvözi.

Előtte negyed héttől a Szájról szájra együttesben Szalóki Ági, Bognár Szilvia és Herczku Ágnes népszerű hazai jazz- és népzenei előadókkal ad közös koncertet, amit a norvégiai lapp zene hírnökének, Mari Boinénak a fellépése követ.

A wan2 színpadon az Erik Sumo Band és Kiss Erzsi koncertje után este kilenctől az izlandi GusGus lép fel, amelynek zenéje az elektronikus műfajon belül a triphop stílusában számít emlékezetes produkciónak.

A jazz színpadon a este 9 órától a Balázs Elemér Group koncertezik, éjjel egykor pedig a Syrius egykori basszusgitáros-énekese, Jackie Orszacky feleségével, Tina Harroddal közösen mutatja be funky-s és blues-os számait.

A romasátorban negyed 9-től a Szilvási Gipsy Folk Band lép fel, amit a sokoldalú gipsy-swing előadó, az amerikai Lemmy Constantine koncertje követ.

A színház- és táncsátorban este 9 órától a japán Leni-Basso Dance Company mutatja be táncelőadását. A társulat a kilencvenes évek egyetemi tánccsoportjából nőtte ki magát Tokió egyik meghatározó kortárs táncprodukciójává.

A Leni-Basso Dance Company fellépése után itt a spanyol Eva Yerbabuena flamenco táncosnő előadása következik, aki a sevillai 10. Flamenco Biennálén bemutatott, Eva című darabját hozza el a Sziget közönségének.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×