eur:
389.61
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Regényt írtak a testvérpár tragédiájából

A Szépművészeti Múzeum van Gogh kiállítása az eddiginél is jobban ráirányította a figyelmet a holland festőre. Így nem meglepő, hogy újabb van Gogh-könyv jelent meg a boltok polcain. Judith Perignon francia író, újságíró a közelmúltban Budapesten dedikálta A fivérem volt.... című kötetét, amely 2006 októberében irodalmi díjat kapott.

A francia írónő, miután elolvasta Vincent és Theo van Gogh levelezését, eldöntötte, hogy utánajár a két testvér kapcsolatának. Judith Perignon Amszterdamba is ellátogatott, hogy hiteles forrásokhoz jusson hozzá.

A két testvér szomorú, tragédiákkal teli kapcsolatának rövid krónikája a mű, amelyben Theo szemszögéből írja meg világhírű fivére életének történetét. Theo olyan szorosan kötődött Vincenthez, hogy testvére halálán családja segítségével sem tudott túljutni, és úgy érezte, mint egyik testrészét vesztette volna el - derül ki a könyvből.

Az amszterdami van Gogh-múzeum munkatársai még napjainkban is kutatják a művész életét, és kérdőjelekre bukkantak a források olvasásakor, valamint több dokumentum feldolgozásra vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×