eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lázadni sosincs későn

Rohonyi Gábor első nagyjátékfilmje, a Földi Teri, Keres Emil, és Schell Judit főszereplésével készült Konyec nyerte a 38. Magyar Filmszemle legjobb műfaji filmjének járó elismerést. A film még két, internetes közönségszavazatok alapján odaítélt különdíjat is elnyert. Az InfoRádió a sikerek okáról kérdezte a rendezőt.

Első nagyjátékfilmjével azonnal szemledíjas lett. Minek tudja be ezt a sikert?

Csodálatos érzés, főleg azért, mert egyáltalán nem számítottam rá, tehát a valódi meglepetés erejével ért. Legfőképpen, mert mindannyiunknak szól. A díj mindazoké, akik ezt összeraktuk. Egy gesztussal mindenki el van ismerve, aki ebben a dologban részt vett. És mindenképpen jó hatással van a film további sorsára is.

Megváltozik az élete ettől az elismeréstől?

Azt gondolom, hogy az életemben semmilyen változás nem fog bekövetkezni. Nagyon fontosnak tartom az állandóságot, illetve, hogy az embert ne billentse ki se a kudar, se a siker a saját jól felfogott kerékvágásából.

Miért, milyen céllal készült a film?

Kaptam egy olyan jó történetet, amit muszáj volt életre hívnom. Ez az érzés bőven elég volt ahhoz, hogy elkezdjünk rajta dolgozni. A másik pedig, hogy borzasztóan hiszek abban, hogy az a generáció, amelyikről ez a film szól, felháborítóan el van elejtve, és háttérbe van szorítva. Talán a film segít abban, hogy ez ne így legyen.

A dolog annyira valószínűtlen, hogy az öregek elkezdenek bűnözni.

Nem igaz. Németországban néhány éve tartóztattak le egy ötfős nyugdíjas bankrabló csapatot, akik hosszú ideje sikeresen fosztogattak bankokat.

De több van az éhező nyugdíjasból, mint a bankrablóból.

Így van. Nem a bankrablás a lényeg, hanem az, hogy lázadni, és a szabadságot választani sosincs későn. Nincs olyan életkor, amikor fel kéne adni a reményt.

Van-e már valami terve a következő forgatásra?

Álmok vannak csak. Erről még nem beszélünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×