eur:
396.05
usd:
369.4
bux:
71913.72
2024. július 2. kedd Ottó
Robert Fico szlovák miniszterelnök feltételezett merénylőjét veszik őrizetbe a lőfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán, a politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica).
Nyitókép: MTI/TASR/Radovan Stoklasa

Rossz hír érkezett Robert Ficóról, az egészségi állapota "nagyon kiszámíthatatlan"

Robert Fico állapotáról Robert Kalinák miniszterelnök-helyettes beszélt az RTVS O 5 minút 12 című vasárnapi műsorában.

Az ellene elkövetett merényletkísérlet miatt maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett Robert Fico (Smer) kormányfő – mondta Robert Kaliňák a műsorban. Arra is utalt, hogy Fico hasával is gondok vannak. Egy hasi lőtt seb után ezek a szervek már nem úgy működnek, mint 17 vagy 30 évesen – mondta Kaliňák. Megjegyezte, hogy a kormányfő egészségügyi állapota továbbra is „nagyon kiszámíthatatlan.”

Mint mondta, Ficóval napi kapcsolatban áll, személyesen is találkoznak - írja a szlovákiai Új Szó.

Ahogy arról az Infostarton többször is beszámoltunk Robert Fico szlovák miniszterelnököt április végén lelőtték a nyitrabányai kultúrház előtt. Robert Fico a lövések után mentőhelikopterrel vitték Besztercebányára.

Támadóját, Juraj Cintulát azóta előre kitervelt, bosszúból elkövetett gyilkossági kísérlettel gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×