eur:
390.46
usd:
358.77
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Izraeli harci repülőgép a Gázai övezet északi részén, az izraeli Szderót városból fényképezve 2023. november 1-jén. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások eddig több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Hamász-parancsnokság lehetett egy Gázai övezeti iskola felső emeletén

Rakétával támadta Izrael az intézményt.

Helyi újságírók beszámolói szerint egy izraeli harci repülőgép két légicsapást mért egy ENSZ-iskolára a Gázai övezet középső részén – írja a BBC alapján a hvg.hu. Az intézmény a Nuszeirat menekülttáborban található. A rakétákkal az iskola legfelső emeletén lévő tantermeket célozták, mert az izraeli hadsereg közlése szerint ott egy „Hamász-erőd” működött, terroristák tartózkodtak benne.

A Hamász médiahivatala „szörnyű mészárlásnak” nevezte a légicsapást, amelyben az információik szerint legalább 27 ember meghalt. Egyúttal visszautasították Izrael állítását, miszerint az ENSZ-iskola a Hamász parancsnoki állását rejtette volna.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 19. 18:39
×
×
×
×