eur:
396.54
usd:
370.98
bux:
70949.92
2024. június 26. szerda János, Pál
Izraeli harci repülőgép a Gázai övezet északi részén, az izraeli Szderót városból fényképezve 2023. november 1-jén. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások eddig több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Hamász-parancsnokság lehetett egy Gázai övezeti iskola felső emeletén

Rakétával támadta Izrael az intézményt.

Helyi újságírók beszámolói szerint egy izraeli harci repülőgép két légicsapást mért egy ENSZ-iskolára a Gázai övezet középső részén – írja a BBC alapján a hvg.hu. Az intézmény a Nuszeirat menekülttáborban található. A rakétákkal az iskola legfelső emeletén lévő tantermeket célozták, mert az izraeli hadsereg közlése szerint ott egy „Hamász-erőd” működött, terroristák tartózkodtak benne.

A Hamász médiahivatala „szörnyű mészárlásnak” nevezte a légicsapást, amelyben az információik szerint legalább 27 ember meghalt. Egyúttal visszautasították Izrael állítását, miszerint az ENSZ-iskola a Hamász parancsnoki állását rejtette volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×