eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Unsplash

Jelentős mennyiségű mérgező anyagot találtak a Shein egyes gyerektermékeiben

A kínai webshop-óriás elleni vizsgálatot a dél-koreai kormány rendelte el; volt olyan anyag, amiből a megengedett mennyiség több mint 400-szorosát találták.

Az utóbbi időben egyre több aggodalom merül fel a kínai online kiskereskedelmi óriások termékeivel kapcsolatban Dél-Koreában. Ezek a termékek gyorsan meghódították a helyi online piacot, de úgy tűnik, hogy a minőség és biztonság terén komoly hiányosságok mutatkoznak - írja a The Korea Times beszámolója alapján a Portfolio.

Az ellenőrzés során nyolc terméket vizsgáltak, melyeket a Shein forgalmaz. A gyerekeknek szánt, bőrből készült termékek közül hét esetén találtak veszélyes anyagot. Mint írják,

különösen aggasztó, hogy négy bőrtáska közül három annyi ftalát nevű lágyítószert tartalmazott, ami az elfogadható határérték sokszorosa, egy esetben 153-szorosa volt.

De nem csak táskáknál találtak problémát, ugyanis két pár gyerekcipő közül az egyiknél jelentős mennyiségű formaldehidet, a másiknál megdöbbentően magas, a határérték 428-szorosát meghaladó ftalátszintet mutattak ki. Sőt, egy bőröv jelentős ólomtartalommal került forgalomba.

Ezek az eredmények részei egy nagyobb vizsgálatsorozatnak, amely április eleje óta zajlik és több kínai e-kereskedelmi óriást érint, mint például az AliExpress és a Temu. Az eddig átvizsgált 93 termék közel fele, pontosabban 43 százaléka tartalmazott valamilyen formában mérgező anyagot - teszik hozzá.

A ftalát lágyítószerek használata és magas szintje azért aggasztó, mert ezek az endokrin rendszerre káros hatású vegyi anyagok, amelyek befolyásolhatják az emberek reproduktív funkcióit.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×