eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Horvát határőr a Bregana környéki horvát-szlovén határállomáson 2022. december 8-án. Az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa ezen a napon szavaz arról, hogy három uniós tagország: Bulgária, Horvátország és Románia csatlakozhat-e a schengeni övezethez.
Nyitókép: MTI/AP

Marad az ellenőrzés a szlovén-magyar és a szlovén-horvát határon

Szlovénia további hat hónappal, decemberig meghosszabbítja a határellenőrzést a horvát és a magyar határon – jelentette be szerdán Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter. Korábban hasonlóan döntött Olaszország a szlovén határon.

A szlovén tárcavezető elmondta: a döntésről tájékoztatta horvát és magyar kollégáját, valamint az Európai Bizottságot is.

A határellenőrzés meghosszabbítását azt követően jelentette be Ljubljana, hogy Róma szerdán szintén meghosszabbította azt az olasz–szlovén határszakaszon.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszer jelezte: az ellenőrzés meghosszabbítását a többi között az indokolja, hogy Olaszország, amely az iparilag legfejlettebb államokat tömörítő G7-es csoport soros elnöke, a következő hónapokban is fenntartja a kiemelt nemzetbiztonsági készültséget.

Szlovénia tavaly október 21-én állította vissza az ideiglenes határellenőrzéseket, amelyeket az EU közrendjét és belső biztonságát fenyegető veszélyekkel, a közel-keleti és ukrajnai helyzettel, valamint az egyes uniós tagállamokban a közelmúltban elkövetett terrortámadásokkal indokolt. Poklukar szerint a helyzet azóta sem javult, egyre rosszabb lett.

Bostjan Poklukar kiemelte: a határellenőrzések továbbra is célzottan fognak zajlani, azaz nem ellenőriznek minden utast. Úgy vélte: az intézkedések a turisztikai szezonban sem okoznak majd több problémát, mint a karácsonyi és újévi ünnepek idején.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×