eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
US President Joe Biden, right, and Klaus Iohannis, Romanias president, during a meeting in the Oval Office of the White House in Washington, DC, US, on Tuesday, May 7, 2024. The meeting is meant to mark twenty years since Romania became a member of the North Atlantic Treaty Organization (NATO). Photographer: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg via Getty Images

A Fehér Házban tárgyalt a román elnök

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Iohannis román elnököt.

Joe Biden felhívta a figyelmet arra, hogy a román és az amerikai katonák egymás mellett szolgálnak, és az amerikai hadsereg mintegy 1800 tagja állomásozik Romániában, ami hozzájárul a NATO keleti szárnyának megerősítéséhez.

Az amerikai elnök kiemelte Románia szerepét a Fekete-tengeren, valamint az Ukrajnának nyújtott támogatást, a többi között a menekültek befogadását, és az ukrán gabona szállításához való hozzájárulást.

Klaus Iohannis a kétoldalú tárgyalás megkezdése előtt a kapcsolatok aktuális témái közül megemlítette a vízumkönnyítést a román állampolgárok számára. Hangsúlyozta ugyanakkor, ma a legfontosabb, hogy miként lehet helyreállítani a békét Európában, és célnak nevezte annak megakadályozását, hogy Oroszország győzzön a háborúban Ukrajnával szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×