eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Résztvevők az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén a világszervezet New York-i székházában 2022. február 21-én. Az ülést azt követően hívták össze, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte a kelet-ukrajnai szeparatista régiók függetlenségét, és elrendelte, hogy orosz fegyveres erők biztosítsák a békét a két népköztársaság területén.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

Áprilistól nem vizsgálják, sért-e szankciót Észak-Korea

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsában vétójogával élve megakadályozta, hogy meghosszabbítsák a nemzetközi nukleáris szankciók észak-koreai megsértését immár 15 éve vizsgáló ENSZ szakértői testület küldetésének meghosszabbítását.

Kína tartózkodott a határozat csütörtöki szavazásánál, míg a Biztonsági Tanács többi 13 tagállama igennel szavazott. Ha azonban a tanács egy állandó tagja, például Oroszország, a határozat ellen szavaz, azt nem lehet elfogadni.

A vétó a szakértői testület végét jelenti,

legalábbis egyelőre, amikor áprilisban lejár a mandátuma. A szankcióknak azonban nem vet véget.

A Nyugat megpróbálja megfojtani Észak-Koreát - magyarázta országa nemleges szavazatát Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője.

Az ülés után kiadott nyilatkozatban az Egyesült Államok, Franciaország, Dél-Korea, Japán és az Egyesült Királyság hangsúlyozta "mélységes csalódottságát" a szavazás eredménye miatt.

Észak-Korea az elmúlt két évben jelentősen fokozta rakétakísérleteit, és fokozta retorikáját Dél-Koreával és az Egyesült Államokkal szemben is, amelyeket Phenjan fő ellenségének tekint.

Phenjan magatartása arra késztette Dél-Koreát, hogy bővítse katonai együttműködését az Egyesült Államokkal.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×