INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

ensz bt

2021.08.27. 01:06

Nem merénylet okozta a harmadik kabuli robbanást a tálibok szerint

Nem támadásból származott az az újabb robbanás, amely csütörtök éjfél körül rázta meg afgán fővárost, néhány órával az Iszlám Állam kabuli repülőtérnél elkövetett kettős öngyilkos merényletét követően, hanem amerikai hadfelszereléseket semmisítettek meg a repülőtéren - közölte a tálibok szóvivője. Guterres összehívta az ENSZ BT-t.
2019.10.07. 20:43

Észak-Korea figyelmeztette a nagyhatalmakat

Észak-Korea hétfőn óva intette az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Franciaországot és Németországot attól, hogy felvessék a kommunista vezetés rakétatesztjeinek ügyét az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT), mert az "felszítaná Phenjan törekvését szuverenitásának megvédésére".
2019.07.19. 08:04

Már az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt az ukrán nyelvtörvény

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé került a Magyarország és Oroszország által támadott és Románia által is problémásnak tartott új ukrán nyelvtörvény. Miközben az ukrán és orosz képviselők hevesen vitáztak, az ENSZ főtitkárhelyettese a kisebbségi jogokat elismerő törvényt sürgetett.
2019.03.01. 15:59

Heves szópárbaj az ENSZ Biztonsági Tanácsában

Oroszország és Kína is megvétózta az Egyesült Államok határozat-tervezetét a venezuelai előrehozott választásról. A dél-amerikai ország ENSZ-nagykövete kijelentette: bíróság elé állítják a magát államfőnek kikiáltó Juan Guaidót.
2018.05.05. 11:49

Nincs egyezség az ENSZ BT-ben

Nem tudtak megegyezésre jutni az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai helyi idő szerint pénteken arról a nyilatkozatról, amelyben elítélték volna Mahmúd Abbász palesztin elnöknek a zsidókkal kapcsolatos minapi kijelentéseit, mert Kuvait elutasította az Egyesült Államok által kezdeményezett dokumentum elfogadását.
2018.04.08. 21:18

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) 15 tagállamából tíz kérte a testület rendkívüli ülésének összehívását; a BT várhatóan hétfőn ül össze, hogy megvitassa az állítólagos kelet-gútai vegyifegyver-támadást - közölték diplomaták a világszervezetnél vasárnap.
2018.01.21. 17:14

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kérik

Franciaország felszólítja Törökországot, hogy hagyja abba a kurdok elleni offenzívát Szíria északnyugati részén, és egyúttal kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását - szögezte le Florence Parly francia védelmi miniszter, illetve Jean-Yves Le Drian külügyminiszter vasárnap.
2017.09.12. 07:54

Újabb szankciókkal büntetik Phenjant

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) újabb egyhangú határozatban további szankciókat szavazott meg Észak-Korea ellen helyi idő szerint hétfőn este amiatt, hogy Phenjan szeptember 3-án kísérleti hidrogénbomba-robbantást hajtott végre.
2017.08.30. 16:00

Kim Dzsong Un tovább fenyegetőzik

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúan elítélte a legutóbbi észak-koreai rakétatesztet, de a phenjani rezsim azzal fenyegetőzik, hogy tovább folytatja a kísérleteket.
2017.04.13. 09:01

Szíriáért vétóztak nyolcadszor is

Oroszország megvétózta az ENSZ BT-ben kedden délután azt az amerikai-brit-francia kezdeményezésű határozattervezetet, amely a szíriai kormány együttműködését kérte a múlt héten történt - és legalább 87 halálos áldozatot követelő - Hán Sejkún-i gáztámadás kivizsgálásának ügyében.
2017.04.07. 20:28

Az ENSZ BT is összeült Szíria miatt

Az Egyesült Államok masszív rakétatámadást intézett manőverező robotrepülőgépekkel péntek hajnalban a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen, megtorlásul a kedden elkövetett 86 halálos áldozatot követelő Hán Sejkún-i feltételezett vegyifegyver-támadásért, amelynek elkövetésével a damaszkuszi rezsimet vádolja.
2016.12.23. 20:55

Az ENSZ BT felszólította Izraelt

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) pénteken elfogadott határozatában felszólította Izraelt, hogy vessen véget a telepeslakások építésének a megszállt palesztin területeken.
2016.12.13. 21:32

A szíriai kormányerők elfoglalták Kelet-Aleppót

A szíriai Aleppó keleti részén véget értek a harcok, a város a kormányerők ellenőrzése alá került - jelentette ki Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) keddi rendkívüli ülésén.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018