INFORÁDIÓ
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

ensz bt

2022.04.07. 20:09

Máris itt az orosz válasz az ENSZ-döntésre

Oroszország azonnali hatállyal lemond tagságáról az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában – jelentette be Gennagyij Kuzmin Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese.
2022.04.05. 20:06

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában beszélt Volodimir Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) tagjaihoz intézett beszédében az ENSZ hatékonyabb működése érdekében a nemzetközi szervezet reformját sürgette, és az Ukrajna elleni orosz háború borzalmait felidézve arra kérte a BT tagjait: fosszák meg Oroszországot vétójogától.
2022.02.23. 18:36

Súlyos vádakkal illették a Wagner-csoport orosz zsoldosait az ENSZ BT-ben

Az Egyesült Államok és Franciaország nagykövete az ENSZ Biztonsági Tanácsában kedden bírálta a Wagner orosz biztonsági magáncég zsoldosainak tevékenységét a Közép-afrikai Köztársaságban, azzal vádolva őket, hogy civileket végeznek ki, ENSZ-békefenntartókat támadnak meg, és katonai műveleteik során túlnyomórészt muszlim közösségeket vesznek célba.
2022.02.22. 10:20

Ülésezett az ENSZ BT, parázs vita bontakozott ki

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) hétfői rendkívüli ülésén a tagállamok többsége elítélte, hogy Oroszország elismeri a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok függetlenségét, valamint Vlagyimir Putyin elnök parancsát is a csapatok odavezénylésére, Moszkva ugyanakkor közölte, hogy továbbra is "nyitott a diplomáciára". Számos további ország is elítélte az orosz lépéseket.
2022.01.19. 19:05

Számos témát érint az ENSZ Biztonsági Tanácsában Szijjártó Péter

A közel-keleti helyzet több szempontból is kiemelt jelentőségű Magyarország számára, többek között a térség biztonsága és migrációs hullámok megindulása vonatkozásában - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán New Yorkban.
2022.01.04. 15:53

Kína szerint történelmi dokumentum az atomfegyverekről aláírt nyilatkozat

Kína atomarzenáljuk csökkentésére szólította fel kedden az Egyesült Államokat és Oroszországot, de hozzátette, hogy folytatja sajátjának korszerűsítését. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) öt állandó tagja - köztük Kína, az Egyesült Államok és Oroszország - előző nap kötelezettséget vállalt arra, hogy "megakadályozza az atomfegyverek további terjedését".
2021.08.27. 01:06

Nem merénylet okozta a harmadik kabuli robbanást a tálibok szerint

Nem támadásból származott az az újabb robbanás, amely csütörtök éjfél körül rázta meg afgán fővárost, néhány órával az Iszlám Állam kabuli repülőtérnél elkövetett kettős öngyilkos merényletét követően, hanem amerikai hadfelszereléseket semmisítettek meg a repülőtéren - közölte a tálibok szóvivője. Guterres összehívta az ENSZ BT-t.
2019.10.07. 20:43

Észak-Korea figyelmeztette a nagyhatalmakat

Észak-Korea hétfőn óva intette az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Franciaországot és Németországot attól, hogy felvessék a kommunista vezetés rakétatesztjeinek ügyét az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT), mert az "felszítaná Phenjan törekvését szuverenitásának megvédésére".
2019.07.19. 08:04

Már az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt az ukrán nyelvtörvény

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé került a Magyarország és Oroszország által támadott és Románia által is problémásnak tartott új ukrán nyelvtörvény. Miközben az ukrán és orosz képviselők hevesen vitáztak, az ENSZ főtitkárhelyettese a kisebbségi jogokat elismerő törvényt sürgetett.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018