eur:
390.66
usd:
366.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Edi Rama albán kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfőinek kétnapos tiranai csúcstalálkozóján 2024. február 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Malton Dibra

Volodimir Zelenszkij: azonosítottuk Oroszország gyenge pontjait

Durvul a háború, az ukrán hadsereg már be-betör Oroszország területére, Vlagyimir Putyin pedig válaszcsapásokat ígér.

Az Index tudósítása szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról ír Telegram-oldalán, hogy pénteken ülésezett az ukrán hadsereg legfontosabb vezetőivel, Avgyijivkánál jelenleg is próbálnak áttörni az orosz erők, és ezzel kapcsolatban Olekszandr Szirszkijjel, a hadsereg főparancsnokával közösen hoztak néhány döntést, de itért arra is, hogy azonosították Oroszország „leggyengébb pontjait” a jövőbeli dróntámadásokhoz, és ezeket célba is fogják venni azért, hogy „a lehető legsúlyosabb károkat” okozzák.

Szerinte minél többet veszít Oroszország, és minél magasabb az ára az agressziójának, annál közelebb lesz ennek a háborúnak az igazságos befejezése.

Az ukrán elnök beszámolt arról is, hogy találkozott a védelmi ipar vezetőivel is, és velük megtárgyalták azt, hogy miként tudnának minél jobb drónokat gyártani a jövőben.

Az ukrán csapások az utóbbi napokban gyakoribbá váltak a határmenti területeken és az orosz hátországban is. Vlagyimir Putyin válaszlépéseket ígért.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×