eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Oso pardo adulto saludando con la garra
Nyitókép: Getty Images/ MurguiaŠphotography

A halálba menekült a medve elől

Megtalálták a szlovák hatóságok péntek este az Alacsony-Tátrában egy túrázó fiatal fehérorosz nő holttestét, miután bejelentést kaptak arról, hogy medvetámadás ért a környéken egy fiatal fehérorosz párt.

Az eset a Deménvölgy nyugati részén történt. A férfi és a nő túrázás közben találkozott a medvével. Különböző irányba menekültek az állat elől, amely ezután a 31 éves nőt vette üldözőbe. A férfi szem elől vesztette párját, hallótávolságon kívül kerültek egymással.

A rendőrség mentőakciót indított a felkutatásukra, de segítségül kellett hívnia a hegyimentőket, sőt, egy medvékre szakosodott csoportot is. A férfit sértetlenül megtalálták, a nőt azonban csak holtan. Az előzetes vizsgálatok alapján halálát súlyos fejsérülés okozta, miután lezuhant egy magaslatról - közölte szombaton a szlovák rendőrség.

A Sme szlovák lap információi szerint a pár a liptószentmiklósi Laziszkó községből indult el, de nem kijelölt túraútvonalon haladtak.

A szlovák környezetvédelmi minisztérium a tragédiával kapcsolatban szombaton közölte: a rendőrség vizsgálja a tragikus esemény körülményeit. Amennyiben bebizonyosodik, hogy medvetámadás történt, arról tájékoztatást adnak.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×