eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pixabay.com

Medve sebesített meg öt embert Liptószentmiklóson

Öt embert sebesített meg egy medve Liptószentmiklóson - közölte vasárnap Ján Blchác, a szlovákiai város polgármestere.

A tájékoztatás szerint a 10 és 72 év közötti sérültek harapásokat, illetve karmolásokat szenvedtek, de időközben már elhagyhatták a kórházat. Az áldozatok egyike csaknem elvesztette egyik szemét.

A mintegy 31 500 lakosú városban válságtanács ült össze a történtek nyomán.

Előzetes értesülések szerint a medve a Vág folyón kelhetett át, majd eltévedt a lakott területen. A vadállatot egy bevásárlóközpont mellett is látták, de végül egy erdős területre el tudták kergetni. A hatóságok most a medve kilövését tervezik.

Péntek este az Alacsony-Tátrában egy túrázó fiatal fehérorosz nő vesztette életét, aki egy medve elől menekülve zuhant le egy magaslatról.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×