eur:
390.55
usd:
364.29
bux:
68308.82
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
an attacker with a knife violent attacking with a knife
Nyitókép: Elmar Gubisch/Getty Images

Késsel sebesített meg két izraeli biztonságit, agyonlőtték

Jeruzsálem déli bejáratánál egy palesztin merénylő megkéselt két, útellenőrzést végző izraeli biztonságit szerda reggel, a támadót agyonlőtték.

A rendőrség beszámolója szerint a merénylő Jeruzsálem déli bejáratánál, a 60-as úton felállított útellenőrző pontnál késelt meg két biztonságit, egy 25 éves férfit, és egy 20 éves nőt. Egyikük közepesen súlyos, másikuk enyhe sérülést szenvedett – közölte az izraeli mentőszolgálat.

A közeli al-Kadarban élő, elektromos kerékpáron érkező, mindössze 15 éves késelőt a helyszínen agyonlőtték. Ennél az ellenőrző pontnál tavaly novemberben is volt egy, 20 éves izraeli katona halálát okozó terrortámadás.

A Palesztin Nemzeti Hatóság rámalláhi egészségügyi minisztériumának jelentése szerint éjjel négy palesztin vesztette életét izraeli biztonságiakkal kitört harcokban Ciszjordániában. Egy 16 és egy 23 éves palesztint Jeruzsálem közelében, Givat Zeév telepesváros mellett, további kettőt pedig Dzsenínben, Ciszjordánia északi részén lőttek agyon a biztonsági erők. Givat Zeévnél hárman közepesen súlyosan megsebesültek. Az izraeli rendőrség szerint ott öt palesztin Molotov-koktélt próbált dobni az elhaladó járművekre, és a határőr rendészek ezért lőttek rájuk.

Az elmúlt napon az izraeli hadsereg (IDF) szóvivőjének jelentése szerint egy izraeli kommandós egység tűzharcot folytatott, és megsemmisített a Gázai övezet déli részén egy iszlamista fegyveres osztagot, akik elbarikádozták magukat Hán-Júnisz egyik lakónegyedében.

Izraelben szerda reggel is volt a Libanonból érkező rakétákra figyelmeztető légiriadó az ország északi határánál. Dél-Libanonban, az izraeli határhoz közeli Nakurába vezető úton dróntámadás ért egy járművet a libanoni síita Hezbollah terrorszervezet al-Manar nevű hírcsatornájának beszámolója szerint.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×