eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
BERLIN, GERMANY - AUGUST 21: Russian politician Leonid Volkov (R) speaks to the media over the case of Russian opposition figure Alexei Navalny on August 21, 2020 in Berlin, Germany. Bizilj had launched an initiative that sent a private plane staffed by German doctors to bring Navalny from Omsk, Russia, for treatment to Berlin. This morning Navalny supporters said they had the necessary papers to facilitate his release from the Omsk hospital, though Omsk doctors later retracted and now say Navalny is not fit to fly and are barring his transfer to Germany. Navalny is in a coma following a possible poisoning. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)
Nyitókép: Maja Hitij/Getty Images

Kalapáccsal verték össze Navalnij fontos emberét Litvániában

Kalapáccsal támadtak rá Leonyid Voklovra, a néhai Alekszej Navalnij vezető politikai stratégájára a litván fővárosban, Vilniusban kedden – közölte szerdán Navalnij volt szóvivője, Kira Jarmis.

„Volkovot a háza előtt támadták meg. Valaki betörte kocsijának ablakát, majd könnygázt fújt a szemébe, ezután a kalapáccsal kezdte ütlegelni Leonyidot” – írta Jarmis az X-en, melyhez képeket is mellékelt, amelyeken Volkov homloksérüléssel és vérző lábbal látható, a háttérben a megrongált autóval.

A litván külügyminiszter, Gabrielius Landsbergis, megdöbbentőnek nevezte az esetet. „Az elkövetőknek felelniük kell bűneikért” – írta az X-en.

A litván rendőrség az áldozatot meg nem nevezve közölte, hogy bejelentést kapott arról, hogy egy férfit megtámadtak a háza előtt. A rendőrök nyomozást indítottak, és elkerítették a Volkov házához közeli fenyőerdőt, amely Vilnius északi külvárosi részén található, majd kutyákkal átfésülték a terepet.

A litván kémelhárítás jelentése szerint a Volkov elleni támadást nagy valószínűséggel Oroszország szervezte és hajtotta végre.

Gitanas Nauseda litván elnök a litván rádióban közölte, hogy az akciót egyértelműen előre eltervezték, és kapcsolatban áll más balti országok elleni provokációkkal.

„Egyetlen dolgot üzennék Vlagyimir Putyinnak: itt senki sem fél Öntől”

– szögezte le az államfő.

Navalnij politikai csoportjának, a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványa (FBK) tagjainak nagy része az Európai Unió területén, a többi között Litvániában tartózkodik, miután elmenekültek Oroszországból.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×