eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: politiforum.no

Retteghetnek a gyorshajtók, elképesztő távolságból is képesek mérni az új traffipaxok

Bemutatták a LaserCam 4 lézeres traffipaxot, amely akár 2,4 kilométeres távolságból is beméri a gyorshajtókat.

Norvégiában hamarosan bevetik az új, LaserCam 4 lézeres sebességmérőket a gyorshajtók kiszűrésére - írta a kreszvaltozas.hu. Összesen kétszáz ilyen új eszközt vásároltak. A kamera a mérést képpel vagy videóval is dokumentálja. A műszerben használt algoritmus nagyon pontos eredményeket ad – állítja a norvég rendőrség. A kamera rögzíti a mérési helyzetet is, lényegében kizárva a téves mérések lehetőségét.

Az új lézer hatótávolsága lényegesen jobb, mint a korábbi berendezéseké. Maximális mérési távolsága 2,4 kilométer, de a teszteket követően a rendőrség 30-500 méteres mérési távolságot választott a megbízhatóság és pontosság érdekében, valamint a képkiértékelés elősegítésére. Rossz látási viszonyok között, például sötétben is tesztelték az új készülékeket.

A norvég rendőrség becslése szerint évente 24 halálos balesettel lenne náluk kevesebb, valamint kevesebben sérülnének meg súlyosan, ha mindenki betartaná a sebességkorlátozásokat. Norvégiában február 1-től emelték a gyorshajtásért kiszabható bírságokat: a 90-es, 100-as vagy 110-es zónában a legnagyobb sebességtúllépési bírság 15 850 norvég koronára (545 ezer forint) emelkedett. A kézben tartott mobiltelefonon való beszélgetésért járó büntetés 10 200 norvég koronára (350 ezer forint) nőtt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×