eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay

Több csavar hiányzott a helyéről a Boeingen, amikor repülés közben kiszakadt az ajtaja

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság kivizsgálta az esetet, ezt állapították meg.

Még január elején kezdődött a Boeing vesszőfutása, mikor az Oregon állambeli Portlandből repült volna Ontarióba az Alaska Airlines egyik gépe, de röviddel az indulás után visszafordulni kényszerült, mivel a repülőgép törzsének egy része kiszakadt - erről korábban az Infostart is beszámolt.

Most közzétette az esettel kapcsolatos vizsgálati eredményeket az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NTSB) - írja a BBC beszámolója alapján a HVG. Ebből kiderül, hogy

négy olyan csavar is hiányzott, amiknek az ajtót kellett volna a gép törzséhez rögzíteniük.

A jelentés szerint ezek miatt a hiányzó csavarok miatt mozdulhatott el az ajtópanel a helyéről, és emiatt szakadhatott ki a repülőből.

Arra is kitér a jelentés, hogy a felújítás során eltávolították az ajtódugót (amellyel a vészkijárat nyílását zárták le), majd ugyan visszahelyezték, ám az azt tartó "a négy csavarból legalább hármat nem helyeztek vissza a helyére".

A vizsgálatra reagálva közölte a Boeing, hogy új ellenőrzéseket fog bevezetni a gyártásban az ajtódugók összeszerelésénél, és innentől kezdve teljeskörűen dokumentálja, ha a dugót bármilyen okból eltávolítják - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×