eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Lángokat szórt egy Boeing hajtóműve, kényszerleszállást hajtott végre - videó

Valószínűleg madárrajjal ütközött a gép, mivel a pilótafülke szélvédője is berepedt.

Éppen leszálláshoz készülődött szerda este a dél-koreai T'way Air légitársaság Boeing 737-800 típusú repülőgépe a dél-koreai Incshoni nemzetközi repülőtéren, amikor a jobb oldali hajtóműve lángcsóvákat kezdett lövellni - írja a The Daily Mail beszámolója alapján a HVG. A vérfagyasztó látványról a fedélzeten utazó egyik utas is felvételt készített.

A földről készült videókon látszik, hogy

a kicsapó lángok elértek a repülő farkorészéig, és a tűz még akkor is égett, amikor a gép kényszerleszállást hajtott végre.

Mint írják, a légitársaság az eset után alaposan átvizsgálja a gépet, ami a tokiói Narita nemzetközi repülőtérről indult.

A lap azt írja, a The Korea Herald értesülése szerint szerda este 21:28-kor madár repült az utasszállító hajtóművébe, valószínűleg ez okozta a tüzet. A pilóta először megszakította a süllyedést a géppel, majd 13 perccel később biztonságosan letette azt. A járat fedélzetén 122 utas volt, akik arról számoltak be, hogy égett szagot éreztek az utastérben. Az is kiderült, a szárnyról leszakadt az egyik burkolóelem, és a pilótafülke szélvédője is be volt repedve.

A Daily Mail szerint a térségben nem ritka a madarakkal ütközés, a rendelkezésre álló adatok szerint 2019 és 2023 között 500 hasonló incidens történt Dél-Koreában. Ezek között hat olyan eset volt, amikor a repülőgépnek vissza kellett térnie a repülőtérre.

A repülőről készült videó itt tekinthető meg:

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×