eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Orbán Balázs: egy feltétellel támogathatja Magyarország Ukrajna további finanszírozását

A miniszterelnök politikai igazgatója a Bloomberg hírportálnak beszélt erről a lehetőségről.

Magyarország kész visszavonni vétóját az Ukrajnának szánt új uniós segélycsomag esetében, ha Brüsszel az összes, a jogállamisági aggályok miatt befagyasztott uniós forrás folyósítását lehetővé teszi – fogalmazott Orbán Balázs a Bloomberg hírportálnak adott interjújában.

A magyarnemzet.hu ismertetése szerint a miniszterelnök politikai igazgatója hozzátette: "Hazánk uniós finanszírozása és Ukrajna támogatása két külön kérdés, de ha az unió ragaszkodik ahhoz, hogy Kijev támogatása egy módosított költségvetésből történjen, akkor a két kérdés összekapcsolódik."

Orbán Balázs szerint ennek ugyanakkor Ukrajna uniós csatlakozásához nincs köze, a magyar kormány számára ez továbbra is vörös vonal. A miniszterelnök politikai igazgatója megismételte Orbán Viktor szavait, miszerint inkább stratégiai partnerséget kellene ajánlani Kijevnek, mivel még nem teljesítette a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeket.

Az uniós tagállamok állam- és kormányfői december 14–15-én üléseznek, hogy Ukrajna további támogatásáról és uniós tagságáról döntsenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×