eur:
389.73
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Lövöldözés helyszínét zárják le rendőrök Brüsszelben 2023. október 16-án. A belga rendőrség szerint két ember életét vesztette.
Nyitókép: MTI/AP/Sylvain Plazy

Orbán Viktor üzent a svéd és belga kormányfőnek

A magyar miniszterelnök kinyilvánította részvétét a brüsszeli merénylet okán.

„Őszinte részvétem a svéd miniszterelnöknek és Alexander De Croo miniszterelnöknek a tegnap este Brüsszelben történt szörnyű terrortámadás miatt. Gondolataink és imáink az áldozatok családjával vannak” – írta X-oldalán Orbán Viktor.

Ahogy arról az Infostarton részletesen is beszámoltunk a Belgium - Svédország Európa-bajnoki selejtező előtt Brüsszelben lelőttek két svéd drukkert. Később a feltételezett, 45 éves tunéziai származású merénylő is meghalt. Őt a rendőrök lőtték agyon, amikor menekülni próbált.

Az ügyészség arról nyilatkozott, hogy az áldozatok svéd származása lehetett annak oka, hogy őket lőtte le az elkövető, aki az Iszlám Állam követőjének mondta magát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×