eur:
389.75
usd:
365.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 17: A view from the scene where Belgian police arrest gunman kills 2 Swedish nationals in Brussels, Belgium on October 17, 2023. The shooting took place around 19.15 pm local time (1715GMT) near Place Sainctelette and Avenue Ninth Linielette, according to broadcaster VRT. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Dursun Aydemir/Anadolu via Getty Images

Meghalt a brüsszeli lövöldözés gyanúsítottja, egy embert még keresnek

Az ügyészség megerősítette, hogy a 45 éves tunéziai illegális bevándorlót lőtték le a rendőrök.

Mint arról az Infostarton is beszámoltunk, lövöldözés tört ki hétfőn a brüsszeli Boulevard d'Ypresen, amelyben két ember meghalt, mindketten futballmezt viseltek. Mostanra kiderült, hogy az egyik svéd, a másik svéd származású volt, utóbbi Svájcban élt. Egy harmadik, szintén svéd állampolgárságú személyt is meglőtt az elkövető, őt kórházban ápolják.

A fluoreszkáló, narancssárga kabátos lövöldöző egy robogóval menekült el. Az információk szerint a gyanúsított egy tunéziai férfi, aki 2019 óta illegálisan tartózkodik Belgiumban, a menedékkérelmét elutasították. A támadás előtt készült videón lapértesülések szerint arról beszélt, hogy azért fog lépni, mert Svédországban elégették és megtaposták a Koránt. Az ügyészség arról nyilatkozott, hogy az áldozatok svéd származása lehetett annak oka, hogy őket lőtte le az elkövető, aki az Iszlám Állam követőjének mondta magát.

A halálos áldozatok svéd fociszurkolók, akik a hétfő esti svéd-belga EB-selejtezőre érkeztek Brüsszelbe. A merénylő a taxiból kiszálló szurkolók nyomába eredt, még egy épületbe is követte őket, ahol tüzet nyitott rájuk. A szövetségi ügyész tájékoztatása szerint a harmadik áldozat, aki megsebesült, de sérülései nem életveszélyesek, a taxisofőr volt.

Videó a lövöldözőről - figyelem, csak erős idegzetűeknek!

A gyanúsítottat kedd reggel Brüsszel Schaerbeek városrészében egy kávézóban találták meg a rendőrök, megpróbálták letartóztatni, ennek során érte lövés, állítólag a mellkasán, ami után a Saint-Luc-i kórházba szállították. Többször megpróbálták újraéleszteni, de reggel fél kilenckor elhunyt. Halálhírét a belga ügyészség is megerősítette - írta a La Libre.

A BBC közölte, a lelőtt férfi a gyanúsított, Abdesalem Lassoued volt. A cikk szerint Annelies Verlinden belga belügyminiszter a VRT flamand közszolgálati műsorszolgáltatónak elmondta, hogy a nála talált automata fegyver ugyanaz, mint amit a hétfői támadásnál használtak.

  • A belga belügyminiszter megerősítette: nem kizárt, hogy a férfinak társai voltak.
  • Jelenleg is keresi azt a személyt a rendőrség, aki a gyanúsított tettét filmre vette – közölte az ügyészség
  • Egyes hírek szerint a nyomozók egy terroristasejttel való szembenézés lehetőségét vizsgálják.
  • A belga szövetségi ügyész szerint nincs bizonyíték arra, hogy a támadónak bármi köze lenne az Izrael és a palesztin fegyveresek között kiújult konfliktushoz.

A rendőrség átvizsgál egy ingatlant az esettel kapcsolatban.

A nyomozást a szövetségi ügyészség vette át a "terrorista motiváció" miatt. A belga fővárosban a legmagasabb, 4-es riasztási fokozat van életben, az ország többi részében 3-as. (Svédországban augusztusban emelték a második legmagasabb fokozatra a terrorfenyegetettséget a Korán-égetéseket követően.)

A svéd válogatottat hétfőn este fogadta a belga csapat Európa-bajnoki selejtezőn az incidens helyszínétől nagyjából öt kilométerre található Heysel Stadionban. A meccset a történtekre tekintettel a félidőben félbeszakították.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×