eur:
389.54
usd:
356.33
bux:
72740.44
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után Moszkvában 2022. február 1-jén.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: "a válasz, amit az orosz elnöktől kaptam, a legkevésbé sem volt megnyugtató"

A kormányfő 50 másodperces videóban foglalta össze keddi napján, a kínai és az orosz elnökkel is találkozott.

50 másodperces videót tett közzé a keddi napjáról a Facebookon Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszámolt róla, hogy egymás után találkozott a kínai elnökkel, Hszi Csin-pinggel, majd Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Utóbbival folytatott megbeszéléséről felidézte, az egész világ azt akarja tudni, véget ér-e a háború Ukrajnában, "a válasz, amit az orosz elnöktől kaptam, a legkevésbé sem volt megnyugtató".

"Ennek tudatában kell alakítani a következő hónapokban Magyarország lépéseit" - mondta Orbán Viktor, aki szerint fontos, hogy fenn lehessen tartani az együttműködést Oroszországgal gazdasági és energiaügyi területeken.

Címlapról ajánljuk

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×