eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A 2022. június 4-i felvételen Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) elnöke beszédet mond pártja kongresszusán a Varsó közelében fekvő Markiban. Kaczynski június 20-án bejelentette lemondását a kormányfőhelyettesi posztról, pártelnöki tisztségének megtartása mellett. A megüresedett posztra Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi minisztert nevezik ki.
Nyitókép: MTI/PAP/Radek Pietruszka

"Nyílik az olló" - 25 százalékos feldolgozottságnál 40 százalék fölött az eddig kormányzó PiS

Szinte pontosan annyi voksolója lehet az eddig kormányzó lengyel pártnak, mint amennyi a Polgári Platformnak/Koalíciónak és a Harmadik Útnak együtt. A különbség viszont a PiS és a PO között egyre nagyobb, ahogy nő a feldolgozottsági arány.

25,34 százalékos feldolgozottságnál továbbra is magabiztos fölénnyel vezet, sőt növelte előnyét a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt és szövetségesei alkotta konzervatív koalíció a pár órával korábbiakhoz képest - írja a Mandiner hétfő délelőtt.

  • PiS: 40,17 százalék
  • Polgári Koalíció (KO): 26,26 százalék
  • Harmadik Út (TD): 13,97 százalék
  • Új Baloldal (Lewica): 8,09 százalék
  • Konföderáció: 7,41 százalék

Élő eredménykövetés ITT.

Korábban az exit poll és a late poll is jóval szorosabb eredményt jósolt, eredményeik alapján biztosra lehetett venni, hogy kormányváltás lesz, azonban mostanra a helyzet bizonytalanná vált, az viszont valószínű, hogy Duda elnök a legtöbb szavazatot kapott pártnak ad elsőként lehetőséget kormányalakításra.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×