eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
A 2022. június 4-i felvételen Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes, a kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) elnöke beszédet mond pártja kongresszusán a Varsó közelében fekvő Markiban. Kaczynski június 20-án bejelentette lemondását a kormányfőhelyettesi posztról, pártelnöki tisztségének megtartása mellett. A megüresedett posztra Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi minisztert nevezik ki.
Nyitókép: MTI/PAP/Radek Pietruszka

"Nyílik az olló" - 25 százalékos feldolgozottságnál 40 százalék fölött az eddig kormányzó PiS

Szinte pontosan annyi voksolója lehet az eddig kormányzó lengyel pártnak, mint amennyi a Polgári Platformnak/Koalíciónak és a Harmadik Útnak együtt. A különbség viszont a PiS és a PO között egyre nagyobb, ahogy nő a feldolgozottsági arány.

25,34 százalékos feldolgozottságnál továbbra is magabiztos fölénnyel vezet, sőt növelte előnyét a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt és szövetségesei alkotta konzervatív koalíció a pár órával korábbiakhoz képest - írja a Mandiner hétfő délelőtt.

  • PiS: 40,17 százalék
  • Polgári Koalíció (KO): 26,26 százalék
  • Harmadik Út (TD): 13,97 százalék
  • Új Baloldal (Lewica): 8,09 százalék
  • Konföderáció: 7,41 százalék

Élő eredménykövetés ITT.

Korábban az exit poll és a late poll is jóval szorosabb eredményt jósolt, eredményeik alapján biztosra lehetett venni, hogy kormányváltás lesz, azonban mostanra a helyzet bizonytalanná vált, az viszont valószínű, hogy Duda elnök a legtöbb szavazatot kapott pártnak ad elsőként lehetőséget kormányalakításra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×