eur:
385.27
usd:
354.91
bux:
0
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Címke: lengyel (119 cikk)

A kétséges bírósági döntések ássák alá most a lengyel jogbiztonságot - mondja a szakértő
2024. január 10. 18:11
A kétséges bírósági döntések ássák alá most a lengyel jogbiztonságot - mondja a szakértő
Lengyelországban letartóztatták Mariusz Kaminski volt belügyminisztert és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettest, a Jog és Igazságosság ellenzéki párt korábban szabadságvesztésre ítélt, de elnöki kegyelemben részesített képviselőit. A politikusok éppen az elnöki palotában voltak, amikor őrizetbe vették őket a rendőrök. Mariusz Kaminski éhségsztrájkot kezdett a börtönben. Rosonczy-Kovács Mihályt, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatóját kérdeztük.
Kutatás - Lengyelország és Románia népe sokkal jobban fél, hogy megtámadják, mint a magyarok
2024. január 2. 08:21
Kutatás - Lengyelország és Románia népe sokkal jobban fél, hogy megtámadják, mint a magyarok
A következő öt évben Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia lakossága a jelenlegi szinten tartaná a védelmi kiadásokat, míg Romániában a többség a kiadások növelését tartja célszerűnek - ez derül ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének felméréséből. Az elemzés egy másik megállapítása szerint a régió államai összességében nem tartják valószínűnek, hogy országukat a közeljövőben katonai támadás éri. Deák Andrást, a kutatóintézet tudományos főmunkatársát kérdeztük.
Csak a karácsonyfa elé léphet az új lengyel kormány, ha a győztes vesztes úgy akarja
2023. október 19. 17:13
Csak a karácsonyfa elé léphet az új lengyel kormány, ha a "győztes" vesztes úgy akarja
Akár decemberig is elhúzódhat a lengyel kormányalakítás, Andrzej Duda lengyel államfő ugyanis várhatóan a legtöbb alsóházi mandátumot elnyerő, de önálló töbsséggel nem rendelkező eddigi kormánypártot kéri fel erre - mondta az InfoRádiónak Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
November végén jöhet az egyezség az EU-s pénzről - a nap hírei
2023. október 17. 21:08
November végén jöhet az egyezség az EU-s pénzről - a nap hírei
Az ukrajnai háború kezdete óta először tárgyalt az orosz elnökkel a magyar kormányfő. Lengyelországban az államfő kivárja, hogy összeálljon a parlamenti többség, mielőtt a kormányfőjelölt személyéről döntene. November végéig létrejöhet a megállapodás az uniós támogatásokról az Európai Bizottsággal a területfejlesztési miniszter szerint. Az InfoRádió legfontosabb keddi hírei.
×
×
×