eur:
394.38
usd:
370.41
bux:
65278.41
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Donald Tusk, a fő lengyel ellenzéki erő, a Civil Platform (PO) párt elnöke szól támogatóihoz a lengyel parlamenti választások eredményváróján Varsóban 2023. október 15-én. A szavazók kikérdezésén alapuló közvélemény-kutatások szerint a PO a voksok 31,6 százalékának megszerzésével a második helyen végzett.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Most Donald Tuskék reménykedhetnek

Ha kicsit is, de csökkent a különbség a Jog és Igazságosság (PiS) és a Polgári Koalíció (PO) között a legfrissebb hivatalos adatok alapján.

42,62 százalékos feldolgozottságnál továbbra is markáns a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt és szövetségesei alkotta konzervatív koalíció fölénye, bár a pár órával korábbiakhoz képest „leheletnyit” vesztett előnyéből.

PiS: 39,11 százalék
Polgári Koalíció (KO): 27,15 százalék
Harmadik Út (TD): 14,34 százalék
Új Baloldal (Lewica): 8,04 százalék
Konföderáció: 7,39 százalék

(25,34 százalékos feldolgozottságnál még 40,17 százalékon állt a jelenlegi kormánypárt.)

Élő eredménykövetés itt.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az exit poll és a late poll is jóval szorosabb eredményt jósolt, eredményeik alapján biztosra lehetett venni, hogy kormányváltás lesz, mostanra azonban a helyzet bizonytalanná vált, az viszont valószínű, hogy Duda elnök a legtöbb szavazatot kapott pártnak ad elsőként lehetőséget kormányalakításra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Itt a magyar benzinárak valósága: senkinek nincs igaza

Itt a magyar benzinárak valósága: senkinek nincs igaza

A héten tárgyal a kormány egy esetleges üzemanyagárstop bevezetéséről, miután az elmúlt hónapokban az egekbe szökött a benzinár Magyarországon. A döntés alapját a KSH új, heti szinten megjelenő statisztikája fogja képezni, amelynek az első közlése már meg is történt a múlt héten. Felmerül azonban a kérdés: jó lehet ez az adatforrás a megfelelő kormányzati következtetés levonására? Milyen hibái vannak az árfigyelő rendszernek? Mi a helyzet az adókkal? Egyáltalán, tényleg drága a benzin Magyarországon, indokolt az árstop?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×