eur:
389.66
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Donald Tusk, a fő lengyel ellenzéki erő, a Civil Platform (PO) párt elnöke szól támogatóihoz a lengyel parlamenti választások eredményváróján Varsóban 2023. október 15-én. A szavazók kikérdezésén alapuló közvélemény-kutatások szerint a PO a voksok 31,6 százalékának megszerzésével a második helyen végzett.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Most Donald Tuskék reménykedhetnek

Ha kicsit is, de csökkent a különbség a Jog és Igazságosság (PiS) és a Polgári Koalíció (PO) között a legfrissebb hivatalos adatok alapján.

42,62 százalékos feldolgozottságnál továbbra is markáns a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt és szövetségesei alkotta konzervatív koalíció fölénye, bár a pár órával korábbiakhoz képest „leheletnyit” vesztett előnyéből.

PiS: 39,11 százalék
Polgári Koalíció (KO): 27,15 százalék
Harmadik Út (TD): 14,34 százalék
Új Baloldal (Lewica): 8,04 százalék
Konföderáció: 7,39 százalék

(25,34 százalékos feldolgozottságnál még 40,17 százalékon állt a jelenlegi kormánypárt.)

Élő eredménykövetés itt.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az exit poll és a late poll is jóval szorosabb eredményt jósolt, eredményeik alapján biztosra lehetett venni, hogy kormányváltás lesz, mostanra azonban a helyzet bizonytalanná vált, az viszont valószínű, hogy Duda elnök a legtöbb szavazatot kapott pártnak ad elsőként lehetőséget kormányalakításra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×