INFORÁDIÓ
2021. október 25. hétfő
Bianka, Blanka

mateusz morawiecki

2021.07.14. 17:42

Az unió alapjait rázhatja meg a lengyel alkotmánybíróság döntése

Olyan óriási a tét és annyi az érv, hogy a lengyel alkotmánybíróság csütörtökre napolta döntését a lengyel miniszterelnök azon kérdéséről, vajon kimondható-e, hogy a nemzeti jog érvényességét elsődlegesnek kell tekinteni az európai uniós joghoz képest. Szakértők szerint EU-szinten is beláthatatlan folyamatokat generálhat, ha a válasz igenlő, amire pedig van esély.
2021.07.06. 11:22

Szakértő: nagy kérdés, hogy összefog-e a lengyel ellenzék

Donald Tusk a hétvégén átvette a lengyel ellenzéki Polgári Platform vezetését, és lemond az Európai Néppárt elnöki posztjáról. Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az Antall József Tudásközpont kutatásvezetője szerint így még van idő felkészülni a 2023-as választásokra.
2021.05.26. 17:35

Súlyos ellentéteket hozott elő az uniós csúcs klímaügyben

Megosztottságot elfedő zárónyilatkozattal „adminisztrálták le” az Európai Tanács ülése után az EU-klímacélok eléréhez szükséges intézkedések csúcsszintű vitáját, amitől azonban a véleménykülönbségek megmaradtak. Most az Európai Bizottságon a sor, hogy tanulságokat leszűrve júliusra mindenkinek tetsző javaslattal álljon elő.
2021.04.07. 09:55

Magyar–lengyel–olasz összefogás: az év vége fontos vízválasztó lehet

Egyelőre nehéz megmondani, mikorra ölthet formát a magyar–lengyel–olasz összefogás az Európai Unióban. Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini csütörtöki találkozója kapcsán az InfoRádió Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét, valamint Feledy Botond külpolitikai szakértőt kérdezte.
2021.04.01. 16:17

Kamerák elé lép Orbán Viktor - élőben az Infostarton

A kormányfő csütörtökön Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével, és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel találkozott Budapesten, és a Fidesz EPP-kilépése után kialakult helyzetben egyeztettek egy új, európai platform létrehozásáról. Erről számolnak be - tartsanak velünk!
2021.03.30. 12:44

Matteo Salvini körvonalazta: így képzelik Orbán Viktorral az új utat

Az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös találkozó a koronavírus-járvány utáni Európa építését szolgálja - válaszolta Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője a nemzetközi sajtónak kedden adott online interjúban, amely megelőzte csütörtökön esedékes budapesti útját.
2021.01.20. 14:34

A lengyel kormányfő Brüsszelhez fordult a kevesebb vakcina miatt

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő levélben fordult az európai uniós szervek vezetőihez, kérve, hogy a Covid-19 elleni oltási program megfelelő ütemezése érdekében sürgősen tisztázzák a BioNTech és Pfizer cég által gyártott vakcina szállítmányai átmeneti korlátozásának problémáját - közölte a lengyel sajtó.
2020.12.11. 06:15

Orbán Viktor: a magyar nép megérdemli, hogy tisztességesen bánjanak vele

Megküzdöttünk a jogainkért, visszautasítottuk a zsarolást és mindazt, ami nem elfogadható nemzeteink számára, a vita ugyanis nem csak a jogállamisági mechanizmus körül folyt, tétje az Európai Unió jövője volt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018