INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

mateusz morawiecki

2019.11.14. 14:49

Elmondta két nagy célját Andrzej Duda

Hivatalosan is kormányalakítással bízta meg Andrzej Duda lengyel elnök Mateusz Morawiecki eddigi miniszterelnököt, aki feltehetőleg már jövő kedden programbeszédet tart az októberi parlamenti választás nyomán megalakult új szejmben.
2019.11.08. 22:20

Mateusz Morawiecki ismertette az új lengyel kormány összetételét

Az októberi parlamenti választások nyomán alakuló kormányának javasolt összetételét ismertette péntek esti sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki eddigi kormányfő Lengyelországban. A korábbi politikáját folytató kabinetnek négy új tagja lesz, és átszerveznek egyes tárcákat.
2019.10.07. 17:00

14. havi nyugdíjat és elkerülő utakat ígérnek Kaczynskiék

Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke és Mateusz Morawiecki kormányfő ismertette hétfőn azokat a jóléti intézkedéseket, amelyeket a vasárnapi választási győzelem esetén a kormányzás első száz napján kezdeményeznek.
2019.05.26. 22:14

Konzervatív győzelem Lengyelországban

A Jog és Igazságosság (PiS) győzelme az európai parlamenti (EP) választáson bizonyítja, hogy a lengyelek nemcsak Lengyelországban, hanem Európában is akarnak változást - kommentálta az előre jelzett választási eredményt Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.
2019.03.15. 12:35

Orbán Viktor miniszterelnök teljes beszédét itt hallgathatja meg

Március 15. a nemzeti egység ígérete, arra emlékeztet, hogy "a hétköznapi könyöklés és a hétköznapi szócsaták fölött legyen egy közös cél, egy nemzeti, amely összetart bennünket" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt rendezett márciusi 15-i ünnepségen. Hallgassa meg újra a teljes beszédet.
2019.03.15. 11:28

Orbán Viktor: Végre úgy élhetünk, ahogy mindig is szerettünk volna

Azt kívánjuk Európa népeinek, hulljon le szemükről a hályog. Szabaduljanak meg a farkasvakságtól, vegyék észre, hogy a liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeum előtt március 15-e ünnepén.
2019.03.15. 10:22

Hallgassa élőben Orbán Viktor beszédét

Hallgassa élőben az InfoRádióban vagy kövesse figyelemmel az Infostart.hu folyamatosan frissülő élő, szöveges tudósítását a március 15-i beszédről.
2018.03.20. 15:34

Angela Merkel nem rohanta le a lengyeleket

Alig egy héttel az új német kormány hivatalba lépése után a kancellár Varsóba látogatott. A berlini kormány szóvivője szerint a látogatással Angela Merkel a két ország közti különleges kapcsolatot akarta jelezni, mert Varsó és Berlin viszonya a menekültek befogadása, valamint a lengyel igazságszolgáltatásban történt reformintézkedések miatt már jó ideje feszült.
2018.01.26. 17:55

V4-ek: "Nem lehetünk feketebárányok"

Az illegális migráció elutasításában, az európai uniós integráció felgyorsításában és a visegrádi együttműködés sikerességében is egyetértettek a visegrádi országok miniszterelnökei a pénteki budapesti csúcstalálkozójukat követő, a Várkert Bazárban tartott panelbeszélgetés során.
2018.01.09. 18:37

Kormányátalakítás Lengyelországban

Nyolc új minisztert iktatott be kedden Andrzej Duda lengyel elnök Mateusz Morawiecki kormányfő javaslatára; személyi változás történt többek között a külügyi, a nemzetvédelmi, a pénzügyi és a fejlesztési tárcák élén, és kinevezték a fejlesztési minisztériumból kivált gazdasági tárca vezetőjét is.
2018.01.03. 15:29

Orbán Viktor: így kívánnak beleszólni az unió ügyeibe a visegrádi országok

A közép-európai gazdasági modellek működnek, a térség országai stabilizáló szerepet játszanak az Európai Unióban, ezért ennek megfelelő súllyal szeretnének beleszólni az unió ügyeibe - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2017.12.13. 07:46

Megszavazta a szejm a kormányt

Bizalmat kapott a Mateusz Morawiecki vezette kabinet a lengyel szejmben kedd éjjel, a szavazást megelőző vitában az ellenzéki képviselők látszatváltozásnak nevezték a Beata Szydlo lemondását követő miniszterelnök-váltást, a kormánypárt pedig a januárban esedékes mélyreható kormányátalakítást jelentett be.
2017.12.08. 20:50

Ezért válthatják le Lengyelország népszerű miniszterelnökét

A szakértőket is meglepte, hogy Lengyelországban a miniszterelnök cseréjével kezdődött a kormány átalakítása. A kabinet átszervezésének célja valószínűleg az lesz, hogy javítsák a Varsó és Brüsszel közötti viszonyt – mondta az InfoRádiónak Mitrovics Miklós történész.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018