eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: X (korábban Twitter)/Мисягiн

Videón az ukránok rettegett öngyilkos drónja

A pilóta nélküli víz alatti jármű (UUV) hossza 6 méter, és a hírek szerint támadó, szállító vagy felderítő feladatokat képes ellátni.

A Reuters és az Eyepress osztotta meg a felvételeket Ukrajna új tengeri drónjáról, amit szállító és felderítő feladatok mellett várhatóan „öngyilkos” műveletekben fognak használni – számolt be a Portfolio.hu.

Az alábbi felvételeken Ukrajna új, „Maricska” névre keresztelt víz alatti öngyilkos drónjának tesztelése látható. Az ukrán média szerint a Maricska egy saját fejlesztésű rendszer, amit egy önkéntes mérnökcsapat készített adományokból. A drón becsült költsége körülbelül 16 millió hrivnya, azaz 152 millió forint.

A pilóta nélküli víz alatti jármű (UUV) hossza 6 méter, és a hírek szerint mintegy 1000 kilométeres hatótávval rendelkezik. Információk szerint támadó, szállító vagy felderítő feladatokat képes ellátni.

A Maricska várhatóan az orosz Fekete-tengeri Flotta eszközei, valamint kritikus orosz infrastruktúrák és létesítmények elleni öngyilkos hadműveletekben lesz felhasználható.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×