eur:
391.17
usd:
367.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Füstöl a Fremantle Highway panamai teherhajó fedélzete az Északi-tengeren, a hollandiai Ameland szigete közelében 2023. július 26-án, miután reggelre virradóan tűz ütött ki a hajón. A hajó autókat szállított Németországból Egyiptomba, a tüzet az egyik elektromos meghajtású autó okozta. A huszonhárom fős legénységet kimentették, egy ember életét vesztette, többen megsérültek.
Nyitókép: MTI/AP/Holland parti őrség

Késik a Hollandia partjainál égő teherhajó elvontatása

Az Északi-tenger felől érkező heves szelek miatt késik a Hollandia északi partjainál napok óta lángoló teherhajó elvontatása - derült ki a holland kormány vasárnapi bejelentéséből.

Az ország infrastrukturális és vízgazdálkodási minisztériuma azt közölte, az elkövetkező napokban folytatódik a szeles időjárás, így a Fremantle Highway nevű, panamai zászló alatt közlekedő autószállító teherhajó elvontatása csak néhány nap múlva kezdődhet el.

"A tűz nyomán keletkezett füst és a szélirány miatt a vontatás során a füst a vontatóhajóra jutna" - indokolta a tárca.

A mentést végző osztag szombaton már egy második vontatókötelet is az égő hajóhoz kapcsolt, melynek fedélzetén 3783 gépjármű, köztük 498 elektromos autó van.

A teherhajó 2857 autóval indult útnak a németországi Bremerhaven kikötőjéből és az egyiptomi Port Szaidba tartott, amikor keddről szerdára virradóra tűz ütött ki a fedélzetén, egyelőre ismeretlen okból. A hajó japán tulajdonosát idézve a holland közmédia azt közölte, hogy a hajón szállított elektromos autók egyike kaphatott lángra.

A hajó 23 tagú indiai legénységét csak részben sikerült sértetlenül kimenteni, miután a mentés során többen megsérültek, egy további ember pedig egy mentőhajón meghalt.

A teherhajó a szél és a sodrás következtében lassanként nyugat felé sodródik. A hatóságok igyekeznek távol tartani a Fremantle Highway-t a hajózási útvonalaktól, valamint az Északi-tenger azon részétől, mely a költöző madarak egyik fontos útvonala.

Ameland-sziget, 2023. július 26.
A Fremantle Highway panamai teherhajó fedélzete lángol az Északi-tengeren, a hollandiai Ameland szigete közelében 2023. július 26-án, miután reggelre virradóan tűz ütött ki a hajón. A hajó autókat szállított Németországból Egyiptomba, a tüzet az egyik elektromos meghajtású autó okozta. A huszonhárom fős legénységet kimentették, egy ember életét vesztette, többen megsérültek.
MTI/AP/Holland parti őrség
A Fremantle Highway panamai teherhajó fedélzete lángol az Északi-tengeren, a hollandiai Ameland szigete közelében 2023. július 26-án, miután reggelre virradóan tűz ütött ki a hajón. A hajó autókat szállított Németországból Egyiptomba, a tüzet az egyik elektromos meghajtású autó okozta. A huszonhárom fős legénységet kimentették, egy ember életét vesztette, többen megsérültek. MTI/AP/Holland parti őrség
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

A magyar GDP mintegy egyötödét adja az ipar, azonban a versenyképességét garantáló ipari digitalizáció gyerekcipőben jár itthon. Az NTPSz (Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség) célja, hogy networking és tudásátadás koordinálásával segítse a folyamatot. A nemrég lezajlott Smart Manufacturing Fesztivál sarokpont volt a szervezet életében: láthatóvá tette az ipari digitalizációt és számtalan vállalat között indult meg a párbeszéd a fesztiválnak köszönhetően, amely több mint 2000 fő számára tette lehetővé a részvételt. Az NTPSz április 29-én tartotta a fesztivál záróeseményét, ennek keretében a szervezet távlati céljait is kijelölték.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×