eur:
397.12
usd:
369.77
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
Vlagyimir Putyin orosz elnök üzenetet intéz a nemzethez Moszkvából 2023. június 26-án, két nappal a Wagner orosz magánhadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin lázadása után. A lázadás még aznap, június 24-én vérontás nélkül véget ért, mert Prigozsinnal megegyezett a közte és az orosz vezetés között közvetítő fehérorosz elnök.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Gavriil Grigorov

Vlagyimir Putyin egyértelműsítette a szándékát

Nincs szükség újabb oroszországi mozgósításra a Wagner magánhadsereg ukrajnai kivonulását követően – jelentette ki Andrej Kartapolov orosz parlamenti képviselő, az Állami Duma (alsóház) védelmi bizottságának vezetője.

„Nem lesz szükség semmilyen újabb mozgósítási hullámra. (...) Az orosz elnök (Vlagyimir Putyin) világosan, érthetően és konkrétan kijelentette, hogy semmilyen újabb mozgósítás nem lesz, a szerződéses katonák toborzása tervezetten folyik, akárcsak az alakulatok és egységek tervezett kialakítása, ideértve a tartalékosokat és azok kiképzését. Jelenleg és a közeljövőben semmi szükség sincs mozgósításra” – hangsúlyozta Kartapolov a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva.

Megjegyezte azt is, hogy ma „sem közép-, sem hosszú távon nem fenyeget a harci képességek csökkenése”. Hozzátette: a Wagner alkalmazottai a zendülési kísérlet idején „nem voltak a frontvonalban, mindannyian táborokban voltak”. Kartapolov azt mondta, hogy az ukrán hadsereg támadásának visszaverése gyakorlatilag az ő részvételük nélkül zajlott le.

Ami a távozott Wagner-erőket illeti, van mivel és kivel pótolni őket – fejtette ki a képviselő.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×