eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: OcaenGate

Rubik-kockával készült rekordra a Titan fedélzetén 19 éves utasa

Suleman Dawood édesanyja interjúban beszélt arról, hogy Rubik-kockáját is magával vitte a fiú a mélységbe.

A 19 éves fiú édesapjával együtt veszett oda a Titanic roncsaihoz merülő tengeralattjáróval: édesapja kamerát is vitt magával, hogy fia rekordját rögzíthesse - írja a BBC.

Suleman édesanyja, Christine, valamint a fiú testvére, Alina a Polar Prince, a tengeralattjáró kísérőhajójának fedélzetén várta őket, itt tudták meg, hogy megszakadt a kapcsolat a Titannal.

"Abban a pillanatban nem értettem, hogy ez mit jelent valójában, de ettől a perctől kezdve minden csak egyre rosszabb lett"

- mondta a gyászoló feleség és édesanya.

Eredetileg ő tervezett lemerülni a Titanichoz férjével, de az az út a koronavírus miatt elmaradt.

"Aztán átadtam a lehetőséget Sulemannak, mert nagyon szerette volna" - árulta el a változtatásról.

A Titan fedélzetén utazott az apa-fia páros mellett Stockton Rush, az utazást szervező OceanGate egyik alapítója, Hamish Harding üzletember és Pierre-Henry Nargeolet búvár. Mindannyian odavesztek, amikor összeroppant a tengeralattjáró.

Christine Dawood szerint fia a Rubik-kocka valódi megszállottja volt, mindenhova magával vitte a játékot, amelyet 12 másodperc alatt tudott kirakni. Suleman Glasgow-ban volt egyetemista, családja pakisztáni származású és nagyon tehetős, de ők már brit állampolgárok.

Christine Dawood szerint viccelődve búcsúzott férjétől és fiától, amikor azok merülni indultak.

"Boldog voltam, mert régóta tervezték ezt az utat" - fogalmazott. Férjére úgy emlékezett, mint a világ iránt élénk érdeklődést tápláló emberre: gyakran nézett dokumentumfilmeket, gyermeki módon tudott lelkesedni.

Az özvegy a teljes mentőakció idején a Polar Prince-en maradt lányával.

Ő akkor adta fel a reményt, amikor eltelt 96 óra eltűnésük óta, lánya azonban egész addig kitartott, míg a roncsok megtalálásának hírét meg nem kapták.

A hétvégén hazautaztak, vasárnap pedig tartottak egy búcsúszertartást is Shahzada és Suleman emlékére, ahol az imám a velük elhunyt utasokért is imádkozott. Mint elmondta, úgy döntött, ő és lánya is megtanulják a kocka kirakását Suleman emlékére.

A vizsgálatról nem kívánt beszélni: arra a kérdésre, hogy annak eredménye vajon jelentheti-e azt, hogy le tudja zárni a történteket, azt felelte, nem biztos, hogy erre képes lesz. "Nagyon hiányoznak" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×