eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az Action Aviation által 2023. június 20-án közreadott képen a Titan elnevezésű merülőhajót készítik fel a merüléshez június 18-án. A Titan június 18-án indult útnak a Titanic roncsaihoz, de a Polar Prince kanadai jégtörő kutatóhajó, amelyről a Titant a vízbe bocsátották, a merülőhajó indulása után egy óra 45 perccel elveszítette vele a kapcsolatot. A Titán fedélzetén öten tartózkodnak, köztük van Hamish Harding brit milliárdos, valamint családja közleménye szerint egy pakisztáni származású Nagy-Britanniában élő üzletember, Shahzada Dawood és 19 éves fia is.
Nyitókép: MTI/AP/Action Aviation

Már vizsgálják a Titánt szállító hajót

Kanadai nyomozók vizsgálják a csütörtökön összeroppant, szerencsétlenül járt merülőeszközt, a Titánt kísérő Polar Prince hajót, amely beérkezett új-fundlandi St John's kikötőjébe. A vizsgálattól azt remélik, jobban megérthetik, mi okozhatta az öt ember életét követelő tragédiát.

A Polar Prince fedélzetén félárbócra eresztették a zászlókat, amikor a hajó befutott a kikötőbe. Ez a hajó kísérte a Titánt a merülés helyszínére, s ez is kísérte volna vissza.

A kanadai hatóságok már korábban jelezték, hogy vizsgálatot indítanak a tragédia okainak kiderítésére, függetlenül attól, hogy más országoknak (így az Egyesült Államoknak, Nagy-Britanniának és Franciaországnak is) van joghatósága az ügyben.

Beérkezett a kikötőbe egy másik hajó is, amely pedig

a Titán indítóplatformját vontatta.

A merülőeszköz egyes részeit csütörtökön találták meg az óceán fenekén, körülbelül 1600 láb (487 m) távolságra az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsának orrától.

Az expedíciót az OceanGate szervezte, amelynek vezérigazgatója, Stockon Rush a baleset áldozata lett, négy további ember, Shahzada és Suleman Dawood, valamint Hamish Harding és Paul-Henry Nargeolet társaságában

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×