eur:
389.62
usd:
364.33
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
The P&O Pioneer ferry arrives at the Port of Dover in Kent following sea trials in the Channel. The new hybrid, state-of-the art Fusion Class passenger ferry, is set to be the worlds largest Hybrid double-ended ferry and is expected to cut fuel usage on the Dover-Calais crossing by 40% when it begins its passenger service later this month. Picture date: Saturday June 10, 2023. (Photo by Gareth Fuller/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Gareth Fuller/PA Images via Getty Images

Különleges vasszörny szeli a La Manche-csatornát – videó

Megkezdte az átkelést a világ legnagyobb kettős végű, hibrid kompja a Dover és Calais közötti útvonalon, részeként annak az erőfeszítésnek, hogy zöldebbé tegyék a tengeri hajózást is.

A P&O Pioneer komphajó hétfőn indult el a Dover és Calais közötti útvonalon.

A dízelgenerátorokkal és 2,3 millió AA méretű elemnek megfelelő elektromos akkumulátorokkal üzemelő hajó szén-dioxid-kibocsátása 40 százalékkal alacsonyabb, mint a hasonló járműveké.

A hajó építését 2019-ben kezdték és mintegy 111 millió fontba (142,4 millió dollár) került. Novemberben forgalomba állítják a hasonló, P&O Liberte névre keresztelt hibridkompot, amely szintén ezen az útvonalon közlekedik majd.

A kétvégű kompot úgy tervezték, hogy két hídja van, amelynek részben az az előnye, hogy nem kell megfordulnia a kikötőkben, ezzel pedig 7 perc utazási idő és 1 tonna üzemanyag takarítható meg.

A P&O Pioneer 1500 utas és 700 jármű szállítására alkalmas, a hajón éttermek, bárok, edzőtermek, pihenő- és szórakozóhelyek, valamint a gyerekeknek kialakított rész is van.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×