eur:
390.96
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Négy embert temetnek, akik az orosz csapatok városukban tartózkodása idején haltak meg a Kijev közelében fekvő Bucsában 2022. április 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Bucsából posztolt Baranyi Krisztina

A bejegyzés fotóján egy Banksy falfestmény mellett látható Ferencváros ellenzéki polgármestere.

Ferencváros ellenzéki polgármestere Ukrajnából posztolt.

A bejegyzés helyszíneként Bucsát jelölték meg, maga a kép viszont a szomszédos településen, a szintén Kijev melletti Irpinyben készült, Banksy, a világhírű és mindmáig beazonosítatlan graffitiművész alkotása mellett guggol rajta Baranyi Krisztina.

Bucsa, a város, amely az orosz megszállók civilekkel szemben elkövetett embertelenségének példaképévé vált, decemberben lett Ferencváros testvérvárosa. Az erről született döntés kapcsán decemberben a polgármester arról beszélt, hogy a tavasszal Bucsába utazna. Ez történt meg most, és alá is írták a testvérvárosi megállapodásról szóló dokumentumot. (Az év elején egyébként már bucsai gyerekek jártak Ferencvárosban a kerület meghívására.)

Baranyi Krisztina emellett Kijevbe is ellátogatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×