eur:
389.54
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
London, 2018. április 25.Meghan Markle amerikai színésznő, Harry hercegnek, a brit trónörökös másodszülött fiának menyasszonya a gallipoli ütközet 103. évfordulójának alkalmából tartott istentiszteletről távozik a londoni Westminster apátságból 2018. április 25-én. Az I. világháborúban az ausztrál és új-zélandi hadtest (ANZAC) illetve a török csapatok között a Dardanellák elfoglalására irányuló véres csatában Törökország mintegy 86 ezer, Ausztrália több mint 8 ezer, Új-Zéland pedig közel 3 ezer katonáját vesztette el. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Hagyják abba a cirkuszt – Meghan nem lesz ott III. Károly koronázásán

A pletyka szerint egy levelére küldött válasz áll a döntés hátterében.

A Buckingham-palota és a házaspár szerint is Harry herceg lesz csak ott a családból III. Károly király május hatodikai koronázásán: Meghan ugyanakkor marad Kaliforniában Lilibet hercegnővel és Archie herceggel – írja az NBC News. Az esemény éppen Archie negyedik születésnapjára esik.

Egyes brit spekulációk szerint azért marad otthon Meghan, mert amikor két éve levelet írt az akkor még walesi herceg Károlynak a királyi családban jelen levő tudattalan előítéletekkel kapcsolatosan, a neki küldött válasz nem volt megfelelő, ezt azonban szóvivője tagadja.

"Sussex hercegnéje a jelenben éli az életét, nem gondolkodik két évvel ezelőtti levelezéseken, amelyek négy évvel ezelőtti beszélgetésekkel kapcsolatosak. Bármilyen ellenkező értelmű feltételezés hamis és őszintén szólva nevetséges. Arra bátorítjuk a bulvármédiát és másokat, hogy hagyják abba a cirkuszt, amit egyedül ők csinálnak" – mondta a család szóvivője az NBC Newsnak.

Az alternatív magyarázatot a gyerekek és a hercegné távolmaradására a The Daily Telegraph írta meg először. A levelet állítólag az Oprah Winfrey-nek adott interjúját követően kapta Károlytól válaszként saját levelére. Az interjúban Meghan azt is elárulta, hogy a királyi család egy tagja spekulált azon, vajon mennyire lesz sötét Archie bőre.

Az interjú sugárzását követően a Buckingham-palota közleményben fejezte ki sajnálatát afölött, hogy miken kellett a hercegi párnak átmennie.

"A felvetett kérdések, különösen a faji kérdések aggasztóak. Bár egyes visszaemlékezések eltérőek lehetnek, ezeket nagyon komolyan vesszük, és a család magánbeszélgetésen fog foglalkozni velük" – állt az akkori közleményben, mely után Vilmos herceg arról beszélt, családja nagyon nem rasszista.

A koronázás lesz az első alkalom Harry számára arra, hogy családjával találkozzon, miután az év elején megjelent Tartalék című önéletrajzi könyve. Korábban nem volt világos, hogy bárki is eljön-e a koronázásra a családból, mivel már egyikük sem a királyi család dolgozó tagja. Az önéletrajz mellett egy Netflix-sorozatban is beszéltek mindarról, amit átéltek a királyi családban.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.

Magyarics Tamás: nagy bajban a toryk, akár ötszáz tanácsi helyet is veszíthetnek

Nagyarányú munkáspárti győzelem várható az angliai helyhatósági választásokon, és ha nem történik valamilyen váratlan esemény, ugyanerre lehet számítani a későbbi parlamenti választáson is – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. A külpolitikai szakértő szerint valószínűleg harmadszor is London polgármestere lehet Sadiq Khan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×