eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook/Boros Mátyás

Magyarországon tárgyal a fehérorosz külügyminiszter

Kedden már tárgyalt Nagy Istvánnal, szerdán pedig a hírek szerint Szijjártó Péterrel fog egyeztetni.

Kedden Magyarországra érkezett és Nagy István agrárminiszterrel már tárgyalóasztalhoz is ült Szergej Alejnyik, Fehérorország külügyminisztere. Erről a fehérorosz BelTA hírügynökség adott hírt a fehérorosz külügyminisztérium tájékoztatása nyomán – szúrta ki a 444.hu. A lap megjegyzi, hogy a magyar kormány egyelőre nem kommunikálta a látogatást.

A BelTA viszont azt írja, hogy szerdán Alejnyik találkozik a Moszkvából hazaérkező Szijjártó Péterrel is. A hírügynökség emlékeztet, hogy a magyar külgazdasági és külügyminiszter februárban Minszkben járt, és ott arról állapodtak meg a felek, hogy a közeli jövőben folytatják az egyeztetéseket.

Az Európai Parlament akkor állásfoglalásban bírálta a magyar külügyminisztert, mert minszki látogatása „ellentétben áll a Fehéroroszországgal és Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatos uniós politikával”.

A BelTa képeket is közölt Szergej Alejnyik és Nagy István keddi találkozójáról, de a fehérorosz külügyminisztérium csak annyit adott hírül, hogy a mezőgazdasági együttműködés egyike a fontos témáknak a felek között.

Az EP februárban arra kérte az EU-t és tagállamait, hogy szélesítsék ki és erősítsék meg a Fehéroroszországgal szembeni uniós szankciókat, és tegyék feketelistára a rezsim elnyomásában részt vevő valamennyi személyt.

A magyar kormány továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy fenn kell tartani a párbeszédet minden, a konfliktusban részt vevő országgal, így Moszkvával és Minszkkel is.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×