eur:
368.92
usd:
342.54
bux:
49282.16
2023. június 8. csütörtök Medárd
A háromnapos állami látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnököt (b) fogadja Vlagyimir Putyin orosz államfő a moszkvai Kreml Palotában 2023. március 21-én, Hszi látogatásának második napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Alekszej Majsev

Vlagyimir Putyin és az atom: Oroszország kénytelen lesz reagálni

Oroszország kénytelen lesz reagálni, ha a kollektív Nyugat nukleáris összetevőt tartalmazó fegyvereket vetne be - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a kínai hivatali partnerével a Kremlben megtartott eszmecseréjét követő sajtónyilatkozatában.

Az orosz elnök arra a hírre reagált, amely szerint Nagy-Britannia szegényített uránt tartalmazó lőszert tervez szállítani Ukrajnának.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a közléssel kapcsolatban a Rosszija 1 televíziónak azt mondta, hogy London világszerte aláássa a stratégiai stabilitást.

Béketerv

"Úgy véljük, hogy a Kína által előterjesztett béketerv számos rendelkezése összhangban van Oroszország megközelítésével, és alapul szolgálhat a békés rendezéshez, amikor a Nyugat és Kijev készen áll majd erre" - mondta egy másik kérdésre válaszolva az orosz vezető.

"Azonban egyelőre nem tapasztaltunk ilyen készséget részükről" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×