eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Leopard 2A6 harckocsi manőverezik a német hadsereg 203-as harckocsizó-zászlóaljának bázisán, az augustdorfi Rommel tábornagy laktanyában Boris Pistorius német védelmi miniszter látogatása alatt, 2023. február 1-jén. A kormány döntése szerint Németország 14 Leopard 2A6 tankot szállít az orosz támadás ellen védekező Ukrajnának, ezért a közelmúltban kinevezett Pistoriusnak bemutatják a típus képességeit.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Megvan, mikortól vethetnek be német harcjárműveket az ukránok

A német fegyvergyártó arra számít, hogy egy másik fegyverrendszerhez szükséges lőszert még annál is később tudnak csak szállítani.

A legnagyobb német fegyvergyártó, a Rheinmetall arra számít, hogy az első adag lőszert a Gepard önjáró légvédelmi gépágyúkhoz júliusra szállítják Ukrajnába – közölte Armin Papperger vezérigazgató, miután Boris Pistorius német védelmi miniszterrel közösen ellátogatott a tankok gyártási helyszínére, a nyugat-németországi Unterluessbe.

Bejelentette azt is, hogy március végére húsz Marder harcjármű lesz kész az Ukrajnába történő szállításra.

A CNN beszámolója szerint Armin Papperger úgy fogalmazott, hogy cége „megduplázta a kapacitásait, egyes szektorokban pedig megháromszorozta azokat”. „Azt tudjuk szállítani, amink van, és azt is szállítani tudjuk, amit a következő hónapokban gyártunk” – idézi szavait a VG.

A német védelmi miniszter hétfőn a németországi Munsterben is meglátogatta az ukrán hadsereg tagjait, akik a Leopard tankok (nyitóképünkön) és Marder gyalogsági harcjárművek kezelését tanulják. „Egy modern harckocsi gyártása mintegy 2-2,5 évig tart a megrendeléstől számítva” – közölte Boris Pistorius a látogatás során.

„Minden, amit most átadunk (Ukrajnának), csak 2-2,5 év múlva lesz cserélhető”

– tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×